Image default

Két éven keresztül nevelte a kutyáját a kínai család, mire rájöttek, hogy valójában medve

Két év elteltével jött rá a család, hogy a tibeti masztiff kutyájuk valójában egy ázsiai fekete medve – osztotta meg a meghökkentő történetet az Index. 

Mint írták, a Jünnan tartomány egyik falujában élő Su Jun még 2016-ban vásárolt egy tibetimasztiff-kölyökkutyát. Ahogy az állat cseperedett, úgy lett egyre gyanúsabb: két év elteltével a 114 kilogrammot nyomó tibeti masztiff gyakran járt két lábon, és csillapíthatatlan étvággyal rendelkezett.

A New York Postnak nyilatkozó nő elmondta: meglepte, hogy a kutya naponta egy doboz gyümölcsöt és két vödör tésztát evett meg. Mint mondta, minél jobban nőtt, annál inkább hasonlított medvére, és kevésbé tibeti masztiffra.

A tibeti masztiffok hatalmas, fekete-barna bundájú kutyák, súlyuk akár a 70 kilogrammot is elérheti. Su Jun állítása szerint két év elteltével kezdett el gyanakodni arra, hogy a kutya valójában fekete medve, és miután rájött, hogy a vadon élő állatok háziasítása illegális, azonnal a hatóságokhoz fordult.

A rendőrség megállapította, hogy az állat valóban ázsiai fekete medve, amely ráadásul a veszélyeztetett fajok közé tartozik. A medve ekkor már 182 kilogrammot nyomott és egy méter magas volt. Az állatot végül egy vadállatoknak fenntartott menhelyre vitték.

(Forrás: Index, Fotó: businessinsider.com/shutterstock)

Magyar Állatvédelem