Image default

Kiszabadult két medve egy angol állatkertből

Elég sokkoló események történtek nemrégiben az egyik angol állatkertben. A Dunstable városában található Whipsnade Állatkertben a gondozóknak le kellett lőniük két barnamedvét, miután megszöktek a saját kifutójukból és átjutottak egy másikba – írja a napmintnap.com.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Még pénteken történt az eset, amikor a két nősténymedve egy kidőlt fát felhasználva átmászott a kifutójukkal szomszédos másik területre. Az állatkert bejelentése szerint a két nőstény medve, Snow White és Sleeping Beauty átjutásuk után megtámadtak egy hím vaddisznót.[/perfectpullquote]

A közleményből az is kiderül, hogy rendkívül megrázó napnak tartják ezt az állatkert számára, de minden szempont közül a legfontosabb az állatkert számára a biztonság kérdése. Ezért végül a két barnamedvét lelőtték, ugyanis féltek attól, hogy még jobban elszabadul a helyzet. A döntést végül a dolgozók, a vendégek és a többi állat védelme érdekében a gondozókkal és az állatorvosokkal egyeztetve hozták meg. Sokan azonban azt kérdőjelezték meg, hogy miért nem lehetett szimplán elaltatni csak az állatokat.

Az állatkert vezetője szerint erre azért nem volt lehetőség, mert az altatóknak a hatása csak hosszú idő után alakult volna ki a medvéknél és ennyi időt nem akartak hagyni a helyzet eszkalálódására. Mivel úgy ítélték meg, hogy emberek élete foroghat közvetlen életveszélyben, ezért az altató helyett az azonnali kilövést választották. Egy altató hatása 20 perc után alakult volna ki a barnamedvékben, az állatkert szerint pedig nem volt ennyi idő sem, ugyanis az állatok kezdtek agresszívvá válni.

A problémát az adta, hogy a vaddisznó kifutójának nagyon alacsony a kerítése, tehát ha a medvék úgy döntöttek volna, hogy kijutnak onnan is, akkor 20 perc alatt hihetetlen pusztítást végezhettek volna. Volt még egy harmadik nőstény medve is a medvék kifutójában, de ő nem szökött meg és ezért őt nem is lőtték le, behívták egy karámba. A vaddisznó egyébként a jelenlegi információk szerint túlélte a támadást, de még mindig az állatorvosi gyengélkedőben van, ugyanis komoly sérüléseket szenvedett.

napmintnap.com nyomán magyarallatvedelem.com, fotó: bbc.com

KAPCSOLÓDÓ

Még nem altatják el a medvét, aki megölte az olasz futót

magyarallatvedo

Medvét ütöttek el Udvarhelyszéken

Marci

Japánban horrorfilmbe élő “lényekkel” tartják távol a veszélyes medvéket – VIDEÓVAL

magyarallatvedo