Image default

Koppenhága bekeményít: Tilos lesz az egzotikus bőr vagy toll a divathéten

Tilos lesz 2025-től egzotikus bőrből vagy tollakból készült ruhát felvonultatni a koppenhágai divathét kifutóján. Az állatvédő szervezetek abban bíznak, a többi hasonló rendezvény szervezői is meghozzák ezt a döntést a közeljövőben. A hírről a prove.hu számolt be.

Határozott lépést tett a koppenhágai divathét az etikusabb és fenntarthatóbb működés felé. Az eseményen 2025-től kezdve betiltják az egzotikus bőrök és tollak használatát – írta meg a One Green Planet. A szőrmét már korábban, 2023-ban sem engedték ki az esemény kifutóira, erről 2022-ben határoztak.

Az egzotikus bőrök és tollak legtöbb esetben krokodiloktól, kígyóktól, páváktól és struccoktól származnak,

régóta kedvelt anyagoknak számítanak a divatiparban. Állatvédelmi csoportok azonban rendszeresen hívták fel a figyelmet arra, hogy ezeknek az előállítása a legkevésbé sem tekinthető etikus folyamatnak. Ahogy a szőrmeiparban, úgy az egzotikus bőrök és tollak esetében is jellemzőek a zsúfolt tartási körülmények, valamint a kegyetlen leölési módszerek.

A koppenhágai divathét szervezői a rendezvényen szereplő márkák számára szigorú irányelveket állítanak fel. Vannak például tiltott és preferált anyagok, fontos szempont a felelős beszerzés, illetve bizonyos hulladékcsökkentési elvárásoknak is meg kell felelni.

prove.hu – Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Azt kamuzta a csaló, hogy jó pénzért tud szerezni kengurut, ormányos medvét és kapibarát, de nem tudott

Erik

Ovádi Péter: “Állatot tartani hatalmas felelősség, senki se hozzon elhamarkodott döntést!”

Erik