Image default

A Tűzoltók napja alkalmából köszönte meg a Veszprémi Állatkert a lánglovagok önzetlen munkáját!

A Tűzoltók napja alkalmából köszönte meg a Veszprémi Állatkert a lánglovagok önzetlen munkáját!

A Veszprémi Tűzoltóság és a Veszprémi Állatkert kapcsolata már évtizedekre nyúlik vissza – emelte ki büszkén közösségi oldalán a Veszprémi Állatkert.

A tűzoltók azok, akik névtelenül, de mindennap hozzátesznek ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat, és ha baj van, akkor támogassanak minket.
Május 4-e Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe, 1991 óta ezen a napon ünnepeljük a Tűzoltók napját.

Mint megjegyzik, mikor egyszer 210 fát döntött ki egy éjszaka alatta a vihar a veszprémi tűzoltók segítettek, hogy másnap kinyithassa kapuit az állatkert. De itt voltak akkor is, amikor jó dolgok történtek. Például Pablo az orrszarvú érkezésekor is segítettek a több tonnás konténert a helyére emelni – osztották meg.

Bejegyzésükben köszönik önzetlen, önfeláldozó munkájukat, hogy mindig számíthatnak rájuk, hogy értünk dolgoznak.

Szerető otthonra lelt az őt megmentő tűzoltónál Pinyő, aki Veszprémtől egészen Ajkáig utazott az elektromos autóban elbújva!

Tavaly nyáron számoltunk be róla, hogy támadt egy kis vidámság a Katasztrófavédelem mindennapjaiban, amikor egy kis tigriscsíkos kiscica fiú az életükbe lépett. A kis kóbor kalandor előbb Veszprémben, majd Ajkán rabolta el két tűzoltó szívét, végül örömmel fogadta Leopold László lánglovag örökbe.

Pinyő, a szürke kiscica először Veszprém tűzoltólaktanyájának udvarán bukkant fel, ahol a lánglovagok megsajnálták, és etetni kezdték. Az apróság azonban nem hagyta magát könnyen befogni, és úgy tűnt, mintha élvezné a kis csínytevéseket. Egyikük szívébe pedig igazán belopta magát, aki végül gondjaiba vette, nehogy bármi baj érje. Pinyő aztán az ellenőrzési szolgálat munkatársának elektromos autójába bújva utazott Ajkáig, ahol ismét felbukkant a laktanya udvarán. Itt aztán már egy másik tűzoltó, Leopold László fogadta szívébe, aki azonnal jelezte, hogy szívesen hazaviszi a picit, ha senki sem kéri vissza.

Szerető családra lelt Pinyő Leonál!

A tűzoltók tudják, hogy nem csak az embereket kell menteniük, hanem az állatokat is, akik néha segítségre szorulnak. A kis tigriscsíkos macska érkezése örömöt hozott a tűzoltók életébe, és megszinesítette az ajkai laktanya mindennapjait.

Most pedig boldog képeken mutatta meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, hogy milyen jó helyre is került Pinyő. Mint megemlítik, ugye Leopold László tűzoltó főtörzsőrmester (ajkai tűzoltóság), vagyis Leo volt az, aki nyolc hónappal ezelőtt hazavitte a keservesen nyávogó, zsömle méretű macskakölyköt.

Pinyő, aki az elmúlt nyolc hónapban növesztett igazi hurkái miatt a Zsíros becenevet is kiérdemelte, igazán tekintélyes méretű kandúr lett.

GYORSAN BEILLESZKEDETT A CSALÁDBA, ÖSSZEBARÁTKOZOTT A LEOPOLD CSALÁD MÁSIK MACSKÁJÁVAL IS.

Kinti-benti cica lévén jól elboldogul a szépen gondozott kertben és az udvaron, de a házban is vannak jól bejáratott, saját helyei. Leónak szinte az árnyékává vált, testközelből drukkol neki, amikor a kertben tesz-vesz, vagy akár barkácsol, de akkor is, amikor hobbijának, a vasművészetnek hódol –  írják.

Addig is tanulmányozzátok kettejük életének alakulását, Pinyő cseperedését képekben. Ahogy látszik, nagyon rosszul megy sora… – jegyzik meg viccesen!

Mi pedig hálás köszönettel tartozunk az örökbefogadásért, és köszönjük a megható képeket!

(Forrás: Veszprémi Állatkert Facebook, BM OKF, Fotók: Leopold László családi archívuma és Csondor Henrietta tűzoltó főhadnagy)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Hevederekkel emelték ki az iszapba süllyedt kutyát a tűzoltók – KÉPEKKEL

magyarallatvedo

Folytatódik a babyboom a magyar állatkertekben – Extra cuki új lakója van a veszprémi állatkertnek

Eszti_mav

Remek hír mára: Három uhu fióka kelt ki a Veszprémi Állatkertben!

Erik