Image default

Közeleg a karácsony: a szaporítók minden eszközt bevetnek a pénz érdekében

Egy állat vásárlása vagy örökbefogadása hatalmas felelősséggel jár, egy impulzus vásárlás esetében minden alkalommal az állatok az áldozatok. A karácsony közeledtével ez a kérdéskör nagyobb szerepet kap mint az év bármely más időszakában, hiszen a szaporítók minden eszközt bevetnek annak érdekében, hogy szaporított állataikon túljussanak még az ünnepek előtt.

Egy olvasónk juttatta el hozzánk azt az információt, miszerint egy Facebook-csoportban az alábbi szöveggel hirdettek állatokat:

“Gazdi halála miatt szfinx cicuk elvihetőek, akit érdekel írjon rám nyugodtan!”

Többen is megerősítették, hogy ez minden bizonnyal csak egy reklámszöveg, így próbálnak a szaporítók haszonra szert tenni. A jelenség mind a kutyákat, mind a cicákat érinti. Ha gyanúsan áron alul hirdet állatokat a szaporító, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az állat nem kapta meg a szükséges oltásokat, számos rejtett betegségben szenvedhet, melyeknek a kezelése és az állat életben tartása több százezres állatorvosi költségeket von maga után.

(A szöveg, amellyel egy szaporító hirdet Facebook-csoportokban)

Kérjük, ha valaki találkozik olyan szaporítóval, aki karácsony előtt nagyon olcsón hirdet állatokat a létező összes felületen, tegye meg a szükséges lépéseket és jelezze!

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Ezer forintért vert vaslapáttal agyon két kutyát egy férfi

magyarallatvedo

Nagyszerű hír a gólyákról: idén az átlagostól több fióka kelt ki

Marci

A kőkemény bűnözőt is a kutyák változtatták meg

magyarallatvedo