Image default

Mit tegyünk, ha kutyánknak rémálma van és hogyan kerülhetjük ezt el?

Adem Fehmi kutyaviselkedés-kutató szerint a kutyák álmodnak alvás közben, akárcsak az emberek, sőt, ha a gazdik figyelnek bizonyos mozgásokra és zajokra, rájöhetnek arra is, hogy miről.

Sok gazdi tapasztalhatta azt, hogy alvás közben kutyája fut vagy éppen nyüszögő hangot ad ki. A legfrissebb kutatások arra engednek következtetni, hogy a kutyusok rendszeresen álmodnak, sőt

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]ez minden gerinces esetében így van – beleértve a halakat és a legyeket is.[/perfectpullquote]

Adem Fehmi kutyaviselkedés-kutató szerint a kutyák a mindennapi élményeikről álmodnak – így jó eséllyel a gazdáikról is. Szerinte azonban fontos, hogy néhány alapszabályt betartsunk akkor, amikor a kutyusunk éppen alvásának ebben a fázisában van.

  1. Ne zavarjuk meg őt az álmában!
  2. Ha úgy érezzük, rosszat álmodik és be kell avatkoznunk, csak nyugodt hangon beszéljünk hozzá!
  3. A kutyák megijedhetnek, amikor hirtelen felriasztjuk őket álmukból, hiszen könnyen azt hihetik, hogy veszélyben vannak. Éppen ezért, amikor felébresztjük őket, ne menjünk közel hozzájuk!

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A szakértő szerint a kutyák étrendje, hidratáltsága és tápanyag-ellátottsága befolyásolja az alvásának a minőségét.[/perfectpullquote]

Ha azt szeretnénk, hogy ne legyenek rémálmai, vagy nyugodtan töltse az éjszakát, olyan ételt adjunk neki, amely természetes összetevőkből készült, jó minőségű, így biztosan megkapja azt a tápanyagot, amely az energiaszintjének optimális egyensúlyához szükséges.

Az esti táplálék időzítése szintén kulcsfontosságú annak biztosításához, hogy az állat ne érezze magát túlságosan éhesnek vagy jóllakottnak. A viselkedés-kutató például kutyáinak olyan jutalomfalatot ad lefekvés előtt, amely támogatja a szájhigiéniát, emellett pedig segíti a pihenésüket és az éjszakai nyugalmukat is.

magyarallatvedelem.hu, fotók: Canva, forrás: Mirror

KAPCSOLÓDÓ

Vigyázat, sorra mérgezik a kutyákat Albertirsán is!

Viki

Tanulságos videó arról, hogy mit él át egy autóban hagyott kutya

Marci

Kutyáik ugatása mentette meg a lavina alatt rekedt párt

magyarallatvedo