Image default

Kutya szagolta ki a kaktuszcsempészt (videóval)

Száz óra közérdekű munkára ítéltek Új-Zélandon egy nőt, aki 947 pozsgás növényt, köztük több száz ritka kaktuszt próbált becsempészni Kínából a testére erősítve. Videón is bemutatták, hogyan és mivel bukott le a nő.

A 38 éves nő harisnyákba rejtve próbálta meg becsempészni a csendes-óceáni szigetországba a szárazságtűrő, jórészt szúrós növényt, köztük hat védett faj példányait még 2019 márciusában. A szokatlan csempészáru piaci értékét átszámítva több mint kétmillió forintra becsülték.

A kaktuszcsempészre egy rendőrkutya figyelt fel. Miután az állat kiszagolta, hogy a nővel valami nincs rendben, a csempész a wellingtoni repülőtér mosdójában próbált megszabadulni a kaktuszoktól, ahol azonban a biztonsági őrök elfogták. Pótlólagos büntetésként a nő egy évig rendőrségi megfigyelés alatt lesz a bírósági ítélet szerint.

Új-Zélandon szigorú törvények szabályozzák a növények bevitelét. A mezőgazdasági minisztérium illetékese szerint a mostani ítélet figyelmeztetés mindazoknak, akik veszélyeztetett növényfajokat akarnak becsempészni az országba.

Erre az oldalra kattintva tekinthető meg, hogyan bukott le a csempész a reptéren.

Élő bolygónk, fotó: MPI

KAPCSOLÓDÓ

Buda és Donna a pénzügyőr kutyusok csaptak le a csempészekre – VIDEOVAL

magyarallatvedo

Brutális kegyetlenség: átbújt a kutya a kerítés alatt, leszúrta a szomszéd

magyarallatvedo

Szállítás közben halt kínhalált nyolc rendőrkutya az elromlott légkondi miatt

Viki