Image default

“Falut” épített az állatorvos a mentett kutyáknak, hogy legyen otthonuk az örökbefogadás előtt

Lengyelországban egy színes házakból álló falut építettek a kutyáknak, hogy ne kennelekben kelljen lakniuk, míg örökbe nem fogadják őket. A falu a délkelet-lengyelországi Przemyśl városában található, egy klinikához és állatrehabilitációs központhoz kapcsolódó állatmenhely mellett. Az ötlet mögött Radosław Fedaczyński állatorvos áll, aki ott dolgozik.

“Miért egy kutyafalu? Egy olyan helyről álmodtunk, ahol a kutyák nem betonpadlós dobozokban vagy korhadó deszkás fából készült kennelekben fekszenek le pihenni. Így egy kicsit kényelmesebbé tudjuk tenni az életüket.

A házak biztonságos és otthonos környezetet adnak, ahol a kutyákat felkészíthetik az örökbefogadásra. Természetesen fűtöttek, vízzel, villannyal és kanapéval is rendelkeznek, illetve kamerarendszeren tudják nyomon követni a kutyákat. A kutyák állandó gondozásban vannak, akik itt végzik különböző feladataikat, többek között az irodai munkát is elvégzik.

Meg kell tanulniuk, hogy a kanapé nem rágcsálásra, hanem alvásra való, és hogy a természetes szükségleteikről a házon kívül gondoskodjanak – mondta el Radosław Fedaczyński állatorvos, aki létrehozta ez a falut.

“Az az elvem, hogy a kutyáknak jobb körülmények között kell élniük, mint bántalmazóiknak.

A przemyśli kutyafaluban a kutyák megtanulják, mit jelent boldognak lenni. Szeretnék rehabilitálni a kutyákat és meggyógyítani a lelküket, hogy amikor új otthonukba kerülnek, egy teljesen boldog kutyát kapjon az új gazdi. “És ami a legfontosabb, hogy még menhelyen élve is lehet boldog kutya. Különösen az idős és beteg kutyák tölthetik ott életük őszét” – foglalta össze az állatorvos.

A fejlesztések nem állnak le, már bárányok és kecskék is helyet kaptak a különleges házakban.

Eddig több mint 600 000 złoty (több mint 130 000 euró) adomány érkezett. A szervezők azt szeretnék, ha a helyszínen a kutyák számára vízi játszótér, úszómedence és rehabilitációs szoba is létesülne.

Magyar Állatvédelem