Image default

Légpuskával lőtte a szomszéd kutyáját – vádat emeltek ellene

Állatkínzás miatt emelt vádat az ügyészség egy férfi ellen, aki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ópályiban lőtt rá többször egy légpuskával a szomszéd kutyájára. A vádirat szerint a férfi az udvarán elszaporodott patkányokat szerette volna kilőni a fegyverrel, de közben a szomszédba is átlőtt. A kutyát többször el is találta, amitől az állatnak vérző sebei keletkeztek.

Állatkínzás bűntettével vádolja a Mátészalkai Járási Ügyészség azt az ópályi férfit, aki légpuskájával többször rálőtt a szomszédja udvarán tartott terrier fajtájú kutyára. A vádirat szerint a férfi portáján elszaporodtak a rágcsálók (patkányok), ezért úgy gondolta, hogy a légpuskájával fog azokra vadászni. 2020-ban február elején napokon át lövöldözött a patkányokra, miközben azt tapasztalta, hogy a szomszédja udvarán szabadon van egy terrier fajtájú szuka kutya.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] A vádlott a saját udvaráról többször célzott lövést adott le a szomszédban tartózkodó kutyára, azt a jobb oldalán és a lábán is több helyen eltalálta.[/perfectpullquote]

A kutyának vérző sebei keletkeztek, ami az állatorvos szerint jelentős fájdalmat okozott neki. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a vádlottat, valamint kobozza el tőle a légpuskát is, mert azt ilyen célra tilos használni, még akkor is, ha megvásárlásához fegyvertartási engedélyre nem volt szükség.

Vitába keveredtek

Fegyverhasználathoz kötődik a másik ügyészségi anyagunk is. Pisztolylövés hangja rázta meg Nyírbátor egyik utcáját 2020. január 31-én éjszaka. Történt ugyanis, hogy a vádlott vitába keveredett az utcában lakó két ismerősével, akik a lakásán keresték őt fel.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] A vita hevében a vádlott bement a családi házába, és magához vette az engedély nélkül tartott gáz-riasztó pisztolyát, majd már az utcára kikeveredve három méterről az egyik sértett feje irányába lőtt a pisztollyal, a kiáramló gáz a sértett arcát el is érte.[/perfectpullquote]

Ekkor a sértett és társa elhagyták a helyszínt, de pár perc múlva visszajöttek, a vita pedig kiújult.

Ekkor a vádlott már puszta kézzel támadt a sértettre, őt többször ököllel a fején megütötte, amitől a sértett a földre esett.
Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja a férfit, akivel szemben azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki. Ilyenkor az elkövetéshez használt gáz-riasztó pisztolyt is el kell kobozni, ezt egyébként már a rendőrség a nyomozás során le is foglalta.
Az eljárás a Nyírbátori Járásbíróságon folytatódik – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

szon.hu, atv.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Újabb vádemelések állatkínzási ügyben

magyarallatvedo

Huszonnyolc rendbeli állatkínzással gyanústhatják meg a perkátai asszonyt

magyarallatvedo

Állatkínzás Csepelen: egy hatalmas kutya tetemét találták meg

Marci