Image default

Letöltendő: bedrogozva, csákánnyal verte agyon a szomszéd kutyáját

Jogerősen egyéves börtönbüntetést kapott az a férfi, aki tavaly szeptemberben brutálisan elpuszított egy kutyát a Békés megyei Kötegyánban – írja a Magyar Narancs.

Az állatkínzás mellett lopás is volt a férfi rovásán, ezért a büntetőperben az 1 év börtönbüntetés mellett 2 év közügyektől eltiltásra ítélték. Az előzetes letartóztatásban töltött időt beszámítják a büntetésbe, emellett 150 ezer forint bűnügyi költség megtérítésére és a kutya gazdája polgári jogi igényeinek megtérítésére kötelezte a bíróság a férfit.

>A vádirati tényállás szerint a férfi 2019. szeptember 23-án este bódító hatású szereket fogyasztott, amitől hallucinációi lettek. Mivel az esti órákban az udvaron nem találta a nevelt gyermekeit és a szemben lévő szomszéd udvarán ugattak a kutyák, a bódító szerek hatására azt gondolta, hogy a gyerekeket akarják az állatok megtámadni.

Ezért a későbbi vádlott saját házának udvaráról magához vett egy jókora csákányt, és az utcai kapu befeszítésével behatolt a szemközti ház udvarára. Bár a gyermekei nem voltak az udvaron, a férfi a csákánnyal ötször nagy erővel fejbe ütötte az ott tartózkodó egyik American XL Bully fajtájú kutyát úgy, hogy az ütések közül kettő betörte az állat koponyáját, ami a kutya pusztulását okozta.

A nyomozás megállapítása és a vádirat szerint a szomszéd kutyái fajtajellegükből adódóan nyugodt temperamentumúak voltak, ez tette lehetővé, hogy a férfi két célzott ütést tudott mérni az állat fejére.

magyarnarancs.hu, nlc.hu nyomán magyarallatvedelem.hu, kiemelt kép: illusztráció, Pixabay

KAPCSOLÓDÓ

Nem találták meg azokat a medvebocsokat, amelyeket román erdőmunkások rángattak ki a barlangjukból

magyarallatvedo

Megkötözte, éheztette a kóbor kutyát

magyarallatvedo

Horror! Brutálisan megverte a kutyáját, 16 hét felfüggesztettet kapott Angliában

Viki