Image default

Keresik az év madárbarát települését

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület pályázatot hirdet települések részére az Év Madárbarát települése cím elnyerésére.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület az Agrárminisztérium támogatásával keresi az Év Madárbarát települését. A pályázatra már csak pár napig lehet jelentkezni.

Önkormányzatok pályázatát várják

Olyan önkormányzatok pályázatát várják, amelyek már tettek lépéseket annak érdekében, hogy az ember és a természet összhangja újból létrejöhessen. A részvétel egyik feltétele, hogy a település közterületein, intézményeiben már legyenek kihelyezve madárvédelmi eszközök, így például odúk vagy odútelepek, esetleg tanösvény.

A kitöltött pályázati űrlap beküldési határideje 2023. 09 15.

Előnyt jelent az MME bizottságánál az elbíráláskor az önkormányzati rendeletek madárközpontúsága

A pályázatban való részvételnél nem feltétel, de előnyt jelent, ha a település rendelkezik természetvédelmi, és/vagy biodiverzitási stratégiával, vagy bármilyen saját természet- vagy környezetvédelmi rendelettel. Szintén jópontot jelent, ha a település önkormányzata a rendeleteiben említést tesz a település fa- és bokorkivágások megfelelő időzítéséről, a fecske- és denevérbarát épületfelújításokkal kapcsolatos teendőkről, vízmegtartási stratégiáról fényszennyezés csökkentéséről, biológiai szúnyoggyérítésről. Előnyt jelent az is, ha az önkormányzati alkalmazottak között van természetvédelmi referens vagy olyan személy, akit hasonló feladatkörrel bíztak meg.

A pályázatokat az MME szakmai bizottsága fogja elbírálni. További részletek és információk itt.

Ezt olvastad már?

A molnár és a partifecske jegyeit is magán hordozza az a hibrid madár, akire Nagylócon bukkantak legyengült állapotban. Az állat szerencsére már jól van, köszönhetően a Bükki Nemzeti Park munkatársainak, akik szárnyuk alá vették. A madárról a fotók ide kattintva tekinthetők meg.

Magyar Állatvédelem, fotók: Unsplash, illusztráció

KAPCSOLÓDÓ

Ölyvek a csapdában – állatkínzás gyanújában folyik a nyomozás

Viki

Mit tehetnek az építkezők, hogy ne ismétlődjön meg a miskolci denevérmészárlás?

magyarallatvedo

Madárszenzáció a Szigetközben

magyarallatvedo