Image default

Közutasok segítettek világra egy borjút Törökszentmiklósnál – videóval

“Egy közutas ott segít, ahol csak tud, főleg, ha állatokról van szó” – írja közösségi oldalán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A közutasok ezúttal egy borjú világrajövetelénél bábáskodtak.

A segítségük nélkül nem tudott volna megszületni a borjú

Csütörtökön a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kisújszállási mérnökségének brigádja Törökszentmiklósnál végzett padkafeltöltési munkákat. Az út szélén megláttak néhány tehenet és észrevették, hogy egyiküknél beindult az ellés. Mivel a brigád tagjai közül négyen is tartanak vagy tartottak szarvasmarhákat, látták, hogy ez a borjú láthatóan nem fog világra jönni saját erőből.

Nem késlekedtek, szóltak a gazdájának és közben profin elkezdték világra segíteni a kis jószágot.

A sikeres ellés után a kis üszőt L3-nak nevezték el, ez ugyanis a kisújszállási mérnökség kódja a belső nyilvántartási rendszerünkben. Anyukája azonnal kezelésbe is vette, hogy minél előbb megszáradjon a pici. A Magyar Közút tájékoztatása szerint az anya és borja is jól van.

Nem először bizonyítják állatszeretetüket a közutasok

Még februárban számolt be a Magyar Állatvédelem arról, hogy kutyamentő akcióban vett részt a Magyar Közút. A szigetszentmiklósi mérnökségének útellenőre a szokásos ellenőrző útján észrevett a szalagkorláton túl egy nagytestű, világosszínű kutyát.

Óvatosan megállt mellette majd azonnal segítséget kért a budafoki kutyamentőktől és értesítette a mérnökségi kollégákat is. Pár perc alatt sikerült befogni az állatot, kiderült, hogy Mangónak hívják, 13 éves és nincs túl jó állapotban. Gazdája lemondott róla.

A Magyar Közút szakemberei munkájuk során számtalan esetben segítettek már a közutak területén bajba jutott állatoknak. Talán a legismertebb mentett kutyájuk Emká, a jászberényi munkatársak által megtalált és befogadott eb.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Anglia forgalmas utcáján támadt kedve sétálni a tehénnek, meg is bénította a forgalmat

Erik

Ez az igazi babyboom: 80 borjú született a nemzeti parunk állattartó telepén

Eszti_mav

Egzotikus állatbetegség terjed szélsebesen Európában, oltás sincs ellene

Eszti_mav