Image default

Maradandó károsodást okozott két kutyának egy állatkínzó férfi

Egy Győrhöz közeli településen három kutyát tartott egy férfi az udvarán. A férfi elleni bejelentést követően, már a rendőri intézkedéskor egy állatvédő alapítvány elvitte őket, mert olyan súlyos állapotba kerültek. Az ügyészség három rendbeli állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a kutyáknak menedékük sem volt, egy rongyon tudtak feküdni egy ólban. A kutyák földre szórt rizst kaptak élelem gyanánt, illetve egy vödörben koszos víz volt nekik kihelyezve.

Az egyik német juhászkutya állatorvosi ellátásban sosem részesült, testén elfertőződött sebek voltak, egy korábban rosszul összefort csont miatt pedig sántít. A boxer-keverék kutya a rossz élelmezés miatt májkárosodást szenvedett, fogai töröttek voltak, állatorvosi ellátásban ő sem részesült korábban.

 

A Győri Járásbíróság három rendbeli állatkínzás vétsége miatt – két évre felfüggesztett – hét hónap szabadságvesztésre ítélte az állatkínzót.

Utóbb beszerzett állatorvosi iratokra alapozva az ügyészség a vádlott terhére súlyosabb minősítés és hosszabb tartamú szabadságvesztés érdekében új tárgyalás tartását kérte. Az állatorvosi iratok szerint két kutya esetében is fennáll a maradandó egészségkárosodás. A német juhászkutyánál ugyanis a fülgyulladás az arc-és koponyacsontokat is érintette, emiatt egyik oldali hallójárata kiirtásra került. A beavatkozást követően azt a másik oldalon is el kell távolítani, így a kutya teljesen meg fog süketülni. A boxer-keverék kutya pedig egész életében májvédő kezelésre fog szorulni.

Mind a két eset kimeríti az állatkínzás bűntettét, az ügyben jogerős döntést a Győri Járásbíróság fog várhatóan hozni.

Fotók: ugyeszseg.hu

 

KAPCSOLÓDÓ

Nem bírja abbahagyni az ölelkezést a kutyus, akit megmentettek

magyarallatvedo

Egészen hihetetlen, milyen körülmények között élt egy nő 26 macskájával egy pécsi panelban

Eszti_mav

Így téliesítsd a kutyaházat

magyarallatvedo