Image default

Másfél tucat hattyú pusztult el Sárospatak mellett

Hattyútetemeket találtak horgászok és természetjárók a szilveszteri-újévi hétvégén Sárospatak mellett a Berek-holtágon – számolt be a boon.hu.

Tucatnál is több hattyútetemet találtak horgászok és természetjárók a szilveszteri-újévi hétvégén Sárospatak mellett a Berek-holtágon. Az erről készült fotók a közösségi oldalakon is terjednek. Az egyik szemtanú, Sóstói András, nyugalmazott sárospataki pedagógus, természetjáró és fotós arról számolt be a hírportálnak, hogy szombaton 15 hattyútetemet számolt meg, miközben körbejárta a holtágat, de mellettük több szárnyas is láthatóan betegnek tűnt. Aros János, a város polgármestere arról tájékoztatta őket, hogy hozzá szombat délután érkeztek az első információk a hattyúk pusztulásáról, ő pedig értesítette az illetékes szakembereket, akik megvizsgálják a körülményeket. A hattyútetemeket rövidesen kiszedik a vízből – tette hozzá.

Fotó: Sóstói András

Sárospatakon minden évben sok hattyú időzik télen a Bodrog-folyón, valamint a Berek-holtágon, sokan járnak a vízpartra hozzájuk, elsősorban fotózni a kecses jószágokat. A közösségi oldalakon olvasható információk szerint minden évben elhullik néhány szárnyas, a mostani eset azonban megdöbbentette a helyieket.

(VIA)

KAPCSOLÓDÓ

Észrevétlen vendég tette tiszteletét hazánkban

Marci

Nagyszerű hír a gólyákról: idén az átlagostól több fióka kelt ki

Marci

Állatvédők mentettek szürke gémet Budapesten!

Erik