Image default

Még tart a nyomozás a három elpusztult rendőrkutya ügyében

Tavaly szeptemberben három rendőrkutya vesztette életét az udvari határátkelőnél. Néhány hírportál már ekkor arról írt, hogy a drogkeresésre kiképezett kutyákat valószínűleg megmérgezték.

A jól kiképzett kutyák az udvari határon teljesítettek szolgálatot, mikor a gazdájukat egy másik feladattal bízták meg. A kutyákat a rendőrautó nyitott csomagtartójában hagyta, mire pár óra múlva visszatért, az ebek már nem éltek.

A rendőrség később közleményt adott ki, melyben azt írták, hogy a nyomozás során beszerzett két különböző toxikológiai szakértői vélemény alapján az állatok halálát nem mérgezés okozta, a kutyák a kirendelt igazságügyi állat-egészségügyi szakértő szerint hőguta által bekövetkezett fulladás miatt pusztultak el. A rendőrök az ügy iratait a további eljárás lefolytatása céljából megküldték a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségnek.

A megdöbbentő eset tavaly szeptember első napjaiban történt: a pécsi rendőrséghez tartozó Émon, Locky és Cinkos iszonyú kínok között pusztultak el egy rendőrautóban. A legmagasabb szintű, K-9-es kiképzést kapták, vagyis olyan tudással bírtak, mint kevés négylábú.

Az ügyben a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség állatkínzás bűntette miatt jelenleg is nyomoz, amely eljárásban gyanúsítotti kihallgatásra eddig nem került sor – írta a bama.hu megkeresésére a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóirodája.

(Fotók: Facebook, Forrás: bama.hu)

KAPCSOLÓDÓ

Tenyésztő vagy szaporító: ismerd fel a különbséget!

Viki

Fagyállóval mérgezi a macskákat Ivádon egy kegyetlen állatkínzó

Marci

17 hónap után előkerült a megevett hörcsög

magyarallatvedo