Image default

Megható: gyerekek mentették meg a gyöngyösi állatkertet

Néhány napja már a végleges bezárás fenyegette a Gyöngyösi Állatkertet, de gyerekeknek és szüleiknek hála, megmenekült. Még egy helyi óvodás csoport is örökbefogadott egy állatot, hogy ezzel is segítsen az állatkert megmaradásában – írja a heol.hu.

Hosszú idő után úgy tűnik, végre fellélegezhet a gyöngyösi állatkert alapítója és igazgatója, Barcai Henrietta. Pár nappal ezelőtt még veszélyben volt az állatok ellátása és a dolgozók munkahelye a járványhelyzet miatt, november óta ugyanis nem nyithattak ki, s emiatt nincs semmi bevételük, ami fedezné a kiadásaikat.

– Pár napja még nagyon el voltunk keseredve, de az állatkertünkről megjelent híreknek köszönhetően olyan sokan siettek a segítségünkre, hogy most már látjuk a fényt az alagút végén! – nyilatkozta a Ripostnak bizakodón az igazgató.

– Volt látogatóink és leendő látogatók, iskolák, vállalkozók, cégek siettek a segítségünkre. Egy óvodás csoport is örökbefogadott egy állatot. Példátlan az összefogás, amiben részünk van. Megmentett minket az emberek szeretete és ez fantasztikusan jó érzés! Nem is tudok róla elérzékenyülés nélkül beszélni – csuklott el Henrietta hangja.

Kiemelte: nem is gondolták, hogy az állataik és ők is ennyire fontosak másoknak, s hogy ennyien szeretik őket.

– Csodálatos érzés ezt megtapasztalni! Kaptunk egy nagy löketet az emberek biztatásával. Most már olyan érzésünk van, hogy nem csak az állatokért, de az emberekért is csináljuk. A támogatásoknak köszönhetően most legalább plusz egy hónapot nyertünk – lelkendezett Henrietta.

Mint megtudtuk: az állatkertnek hatalmas a rezsije. Mindent villannyal fűtenek, rengeteg a vízfogyasztás is és az állatorvosi költség. Nagymacskáik például most kapják meg a kombinált oltásukat. Emellett ott van a dolgozók bére, ami 2 millió forint körül van, és ehhez jön még az állatok élelmezésének ára.

– Mindezeket a járvány kitörése előtt teljesen önállóan meg tudtuk oldani. Apró lépésekben, de fejlődtünk is. A legjobb az lenne, ha kinyithatnánk, mert úgy fedezni tudnánk a kiadásainkat. Persze, megértjük, most súlyosbodott a járványhelyzet, és amíg ki nem nyithatunk, továbbra is támogatásra szorulunk. Ezért továbbra is hálásak vagyunk a Gyöngyösi Állatkertért Alapítványhoz érkező adományokért és aki segíteni szeretne, az adója 1 százalékát is felajánlhatja az állatkertnek – mondta Henrietta.

ripost.hu, heol.hu nyomán magyarallatvedelem.hu, fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

KAPCSOLÓDÓ

Íme az elképesztően aranyos bizonyíték arra, hogy a budapesti állatkertben megkezdődött a strandszerzon – videóval

Eszti_mav

Így táplálkoznak a Fővárosi Állatkert imádnivaló rozsomákjai – VIDEÓ

Marci

Bajban van a Srí Lanka-i állatkert: nincs pénz élelemre

Viki