Image default

Megszépítik az árva kutyákat és cicákat, így várják az örökbefogadókat

Rendhagyó Örökbefogadó Napot tart a Vigyél Haza Alapítvány október 2-án az Állatvédelmi Szolgálat Illatos úti telepén, 100 szomorú sorsú kutya és 23 cica várja új, végleges gazdáját – írja a Ripost.

Az állatvédelmi szolgálat munkatársai mindenben segítenek az új kiskedvencre vágyó látogatóknak. Ezen a napon azok a szolgálati autók, amik nap-mint nap behozzák az elkóborolt állatokat, most Budapest belterületén házhoz viszik Őket, így mindenki szabadon örökbe fogadhat egy állatot, még a szállításáról sem kell gondoskodnia.

Az esemény előtt a Vigyél Haza Alapítvány önkéntes kutyakozmetikusai az erre rászoruló kutyákat megszépítik: ápolják, nyírják, fésülik őket.

Fotó: Galló Gábor

A rendezvényt megelőző napokban valamennyi, gazdára váró kutyáról a Vizslafotózás csapata igényes fotókat készít, melyeket a Vigyél Haza Alapítvány és a Szolgálat facebook oldalán lehet majd megtekinteni, és életre szóló társat választani közülük.

 

Fotó: Vizslafotózás

A kutyusokhoz névre szóló gravírozott bilétát is adnak ajándékba a szervezők. Aki mostanában elgondolkodott azon, hogy kutyát vagy cicát fogadjon örökbe, ennél jobb alkalmat nem is találhatna ehhez. Október 2-án új esélyt adhatunk a gazdátlan állatoknak, egy jobb életet nekik és magunknak is.

Háttér információk:

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állatvédelmi Őrszolgálatának Illatos úti telepére évente – csupán Budapestről – több mint 1000 árva állat kerül be, melyek jelentős hányadát saját gazdája adja le. A rendelkezésre álló, mindössze 94 férőhely azonban nem oldja meg a folyamatosan helyhiánnyal küzdő telep gondjait.

A már szinte állandósult túlzsúfoltság miatt a Szolgálat több állatot csak akkor tud befogadni, ha sikerül örökbe adni néhányat a gazdára váró kutyusok közül – másként szükségessé válhat az elaltatásuk. Ezért nélkülözhetetlen az elkötelezett állatbarátok segítsége. Ha azt tervezik, hogy kutyát fogadnak a családba, akkor elsősorban az Illatos útról válasszanak, így segítve azokon, akiknek erre a legnagyobb szükségük van.

A Vigyél Haza Alapítvány 13 éve dolgozik az Illatos úti telepen lévő és a fővárosban magára hagyott árva kutyák életkörülményeinek, örökbefogadási esélyeinek javításáért. Munkájuk során több mint 1000 állatot segítettek már szerető gazdához. Folyamatosan gyógyíttatják a sérülten bekerült állatokat és eljuttatják fontos üzeneteiket a jó szándékú emberekhez a felelős állattartásról. Az alapítvány által létrehozott ingyenes kutyakereső alkalmazás (www.w-ebkereso.hu ) segítségével bárki megtalálhatja elveszett kutyáját vagy választhat egyet a gazdira várók közül

Sokan még nem tudják, hogy az Állatvédelmi Törvény szerint nem szedhető ebrendészeti hozzájárulás az állatmenhelyről, ebrendészeti teleprõl vagy állatvédelmi szervezettől örökbefogadott állatok után, így az Illatos útról, vagy a Vigyél Haza Alapítványtól örökbe fogadott kutyák is örökös adómentességet élveznek.

Ripost

 

KAPCSOLÓDÓ

Bemutatkozik Eugen, a négy méteres, 155 kilós óriás

Marci

Gigantikus nagyságú nagymacskáról osztottak meg videót

magyarallatvedo

Iskolák jelentkezését várják az első Állatvédelmi Témahétre

Eszti_mav