Image default

Menedékházikókat épített egy cég kóbor állatok számára

Egy latin-amerikai statisztika szerint a háziállatok 25%-a elhagyatott helyzetben él. Ezeknek a kóbor állatoknak számos alkalommal a folytonos alultápláltsággal, fizikai bántalmazásokkal kell együtt élniük.

Ecuadorban, a dél-amerikai országban is folyamatosan növekszik a hajléktalan, elveszett állatok száma, azonban nem mindennapi módszerrel próbálnak az állatok védelmében eljárni. Amellett, hogy a politikusok dolgoznak a témán – állatvédelmi törvényeket alkotnak – egy építészeti cég is hozzájárul az állatok jólétéhez.

Babahoyo városa egy kísérleti projektet dolgozott ki, melynek keretében olyan kis házikókat helyeztek el a város stratégiai pontjain, amik ideiglenes menedékként szolgálnak a kóbor cicák és kutyák számára.

A kivitelezésben a Natura Futura Arquitectura cég működött közre: a  körülbelül 60 centiméteres menedékházakat fából építették, így az állatok óvva vannak az esőtől, erős széltől. Ez még nem minden, hiszen a kis házikók mellé vizet, tálcákat helyeztek ki az éhező kutyáknak és macskáknak.

Egy tudatos város, amiről példát vehetünk mindannyian!

(Fotók: designboom.com)

KAPCSOLÓDÓ

Egy barátság születése: a hóban ismerkedett a lógófülű nyuszi az őzekkel – VIDEÓ

Marci

A 2024-es költségvetésben mintegy 1 milliárd 250 millió forintra számíthat az állatvédelem

Eszti_mav

Egy tűzcsaphoz kötötte a kutyáját, a kedvenc holmijaival egy táskában

magyarallatvedo