Image default

Mesterséges intelligenciával elemzik az állatok mimikáját, hogy megtudják milyen kedvük van

Mesterséges intelligenciával (MI) elemzik az állatok mimikáját és mozgását, hogy kimutassák, mikor boldogok vagy szomorúak, agresszívek vagy izgatottak. A holland Wageningeni Egyetem kutatói és fejlesztői bíznak benne, hogy ezzel a technológiával javítani tudják az állatok életminőségét – írja a magyarmezogazdasag.hu.

A WUR Wolf elnevezésű rendszer több tíz­ezer szarvasmarháról és sertésről készített fényképet hasonlít össze, a világ minden részéből. A felvételeket, az állatok mért fiziológiai állapotát és felvétel körülményeit – például hogy mikor készült, a legutóbbi etetés ideje, egyedül vagy társai között volt-e az állat, barátságos állatkezelő érkezése – mind-mind betáplálják a programba, hogy a WUR Wolf minél részletesebb adatokból vonhassa le az állatok érzelmi állapotára vonatkozó következtetéseit.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Eddig 13 „érzelmet” azonosított a rendszer az állatok viselkedésében, főként a tehenek és sertések fülének és szemének a mozgása, valamint testbeszédük alapján.[/perfectpullquote]

A mimikájukat kilenc különböző – például pozitív, negatív, izgatott, agresszív és ellazult – érzelmi állapottal álltak összefüggésben.

Például amikor a sertés hegyezte a fülét, de az egyszer csak lekonyul, az alapvetően arra utalt, hogy a hangulata pozitívról negatívra változott, és feltehetően agresszívebbé is vált.

magyarmezogazdasag.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

“Ég a napmelegtől a kopár szík sarja…” – ragadozómadarak köröznek az alföldi tájakon

Marci

Kicserélte a felesége karmolós macskáját egy másikra, hat év alatt se tűnt fel neki

magyarallatvedo

Brutális – rendszeres kutyaviadalokat tartottak Nyíregyházán – VIDEÓKKAL

magyarallatvedo