Image default

Mi lenne a kutyád újévi fogadalma?

Szeretnénk azt hinni, hogy ha a kutyák maguk tennék újévi fogadalmukat, valahogy így néznének ki. Adunk néhány tippet is arra vonatkozóan, hogyan segítheted négylábú barátodat, hogy betartsa fogadalmát.

Ellenállok a kísértésnek, hogy szétszedjem a kanapét.

Kerüld el, hogy kutyád mindent megrágjon, szétszedjen, miközben te nem vagy otthon. Sok játékkal és rágócsonttal lefoglalhatod.

Megbarátkozom a porszívóval.  

A legtöbb kutya a félelem miatt hajszolja a porszívót. Érzéketlenítéssel segítheted kedvencedet abban, hogy pozitívabb viszonyt alakítson ki a porszívóval. Kezdd azzal, hogy adj neki finomságokat, amikor a porszívó ki van kapcsolva, de a szobában van, majd ha be van kapcsolva, de távol, szintén erősítsd pozitívan, hogy nincs baj, majd miközben te használod a porszívót, néha menj oda hozzá, simogasd meg és adj neki jutifalatot. Idővel elkezdi összekötni a porszívót a finom csemegékkel, és hirtelen nem tűnik többé ellenségnek!

Nem fogok ugatni minden alkalommal, amikor ajtócsengőt hallok a tévében.

Rémesen zavaró tud lenni, nem csak a szomszédok számára, amikor kedvencünk a kelleténél hevesebben reagál a kapu vagy ajtó csengő hangjára. Ráadásul hiába csengetnek csak egyszer, miután kutyusunk ugatásba kezdett, nehezen hagyja abba. A Fressnapf-Hungária Kft. részletesen megtanítja nekünk IDE kattintva, hogy hogyan szoktathatjuk le kutyánkat erről.

KAPCSOLÓDÓ

Horror a tóban: Harcsa akart megenni egy kiskutyát, mindketten elpusztultak

Viki

Véradás – A te kutyád is lehet hős

Viki

Óvodásokat látogattak a kaposvári kutyás rendőrök

magyarallatvedo