Image default

Mit tennél, ha egy elefántot találnál a konyhádban?

Viccesnek hangzik a kérdés, de bizonyos országokban egyáltalán nem lehetetlen dolog.

Az emberek lefekvés előtt általában bezárják az ajtókat és ablakokat, hogy az élszaka közepén ne tudjanak besurranni a tolvajok, majd az átlagos család nyugovóra hajtja a fejét. Így tett egy thaiföldi család is, azonban ők sem tudták kikerülni azt a betolakodót, amely sokkal okosabb és nagyobb, mint ahogy egy tolvajt elképzelünk.

Nemrég egy elefánt úgy gondolta, hogy meglátogatja őket, hátha akad náluk egy kis ennivaló. De mivel zárva találta az ajtókat és ablakokat, más megoldás híján ledöntötte az ingatlan falát, hogy magához vegyen valami kis harapnivalót a konyhából. A hívatlan vendég nemcsak rendkívül megijesztette a családtagokat, de a ház szerkezetét is megrongálta a nagytestű állat.

Amint arról a helyi média beszámolt, az elefánt közönséges okból döntötte le a falat: egy finom csomag rizs miatt.

Rachadawan Phungprasopporn, családanya megijedt a dübörgő hangtól az éjszaka közepén, és férjével berohant a konyhába, és sokkolta, amit találtak. Rachadawan meglepődött, amikor egy lyukat látott a konyha falán, és egy elefánt feje kandikált ki belőle, miközben ellopta az összes ételt a konyhából.

Az elefánt is folyamatosan dézsmálta a polcokat, mit sem törődve a családdal. A nő elmondása szerint nem ez az első alkalom, hogy elefánt közeledett a házához, de ez az első alkalom, hogy be is látogatott a konyhájába.

E szokatlan élmény után a pár megtanult egy-két dolgot erről a különös lényről és képességeiről. Ezenkívül meg kellett javítaniuk a konyhájuk falát, amely komoly károkat szenvedett.

„Beszéltünk a helyi vadvédelmi tisztviselőkkel, és azt mondták, hogy ne hagyjunk ételt a konyhában, mert a szag vonzza az elefántokat, ezért követtük a tanácsukat. A fal javítása körülbelül 1515,00 amerikai dollárba (50 000 thai baht) kerül”

 mondta a nő.

Bizonyára a hatóságok intézkednek ez ügyben, és megpróbálják elkapni ezt a szemtelen elefántot. Csak abban reménykedünk, hogy tisztelettel bánnak vele, és keresnek neki egy helyet, ahol boldog életet él anélkül, hogy bárkit is bántana, és soha többé nem fog éhezni.

KAPCSOLÓDÓ

Miután kifosztották az elefántok a szeszfőzdét, elaludtak a zsákmányuk mellett

magyarallatvedo

Egy éves lett Samu, a kiselefánt, tortát is kapott – VIDEÓVAL ÉS KÉPEKKEL

magyarallatvedo

Gyertyagyújtással emlékeztek a Szurkolók az elpusztult elefántokra

magyarallatvedo