Image default

Ezen pörög az internet: a mókus, aki eljátszotta saját “halálát”

A felvételen, melyet néhány nap alatt több, mint 11 millióan néztek meg a twitteren, a repülőmókus először csak incselkedik a partvissal, majd fel is dönti azt.

Majd addig ügyeskedik, amíg bemászik alá és a hasára teszi a nyelét. Ekkor úgy tűnik, hogy szerencsétlen állatot agyonnyomta a partvis nyele. De ez természeten nem így van. A mókus kicsit igazgatja a partvist, a tökéletes dramaturgia kedvéért a saját nyakára helyezi, így már aki csak ezt a képet látja, azt hiheti, hogy a pillekönnyű takarítóeszköz kivégezte a mókust. De továbbra sem ezt történik.

Néhány másodperccel később körbenéz, de nem érte el a kívánt összhatást, így visszafekszik és tovább szimulál. A kisállat több, mint egy perce keresztül próbálta elhihetni, hogy őt bizony megölte a partvis.

Szerinted jól játszotta el?

Magyar Állatvédelem

Hős kiránduló mentette meg a biztos haláltól a mókusbabát

Profi siklórepülők

A repülőmókus (Pteromys volans) egy különleges és érdekes kisemlős, amely a mókusfélék családjába tartozik. Nevének ellenére nem valódi repülésre képes, hanem siklórepüléssel közlekedik. Rendkívül ügyesek és képzettek ebben a siklórepülési technikában, amely lehetővé teszi számukra, hogy hatalmas távolságokat tegyenek meg és elérjenek nehezen elérhető helyeket.

Ezek a kis állatkák rendkívül rugalmas testtel és hosszú, lekerekített farkkal rendelkeznek, amelyet siklószárnyként használnak. Ez a farkuk és a bőrredőik segítségével lehetővé teszi számukra, hogy leugorjanak egy magas pontról, majd siklórepülés során kontrolláltan mozogjanak a levegőben. Ez a képesség lehetővé teszi számukra, hogy elkerüljék a földi akadályokat és könnyedén közlekedjenek a fák között.

Általában erdős területeken élnek, ahol elegendő fa és magasabb helyek állnak rendelkezésükre a siklórepüléshez. Éjszakai állatok, akik általában éjszaka aktívak, de néha nappal is láthatók. Élelemként főként gyümölcsöket, dióféléket és magokat fogyasztanak, amelyeket gyakran elrejtenek különböző helyeken, hogy később visszatérjenek értük.

Társas lények, és csoportokban élnek, amelyeket kolóniának nevezünk. Ezek a kolóniák segítenek egymásnak az élelem megszerzésében és a ragadozók elkerülésében. A fiatal repülőmókusok gyakran gyakorolják a siklórepülést, amíg teljesen megtanulják a technikát és magabiztosan mozognak a levegőben.

A repülőmókusok szépséges állatok, és egyedülálló siklórepülési képességük miatt lenyűgöző látványt nyújtanak. Ezek a kisemlősök fontos szerepet játszanak az erdők ökológiai egyensúlyában, és fontos, hogy megőrizzük élőhelyeiket és védelmüket biztosítsuk. Ők egy igazi csodája a természetnek, és megfigyelésük izgalmas és lenyűgöző élményt nyújthat a természet szerelmeseinek.

KAPCSOLÓDÓ

Viperával verte a kutyáját a drogos férfi, elfogták

magyarallatvedo

35 éves lett a világ legidősebb állatkerti pandája

magyarallatvedo

Kisfilmen ismerhetjük meg Hugit, a Fővárosi Állatkert játékos barna medvéjét

Marci