Image default

Mutatunk egy újabb “bátor” állatkínzót!

Molichné Kempf Mónika 2016 szeptemberétől egyedül gondoskodott volt házastársa németjuhász jellegű kutyájáról, amelyet egy baranyai ingatlan udvarán tartott. 2016. november 28-án Molichné a lányával együtt Budapestre utazott, a németjuhász kutyát az ingatlan udvarán hagyta, senkit nem kért meg arra, hogy etesse vagy vizet adjon neki. Ennek ellenére sem tápot, sem vizet nem hagyott a kutyának, akit egy körülbelül 3 méter hosszúságú láncon volt egy fához kikötve, így a kutya élelmet és vizet maga sem volt képes szerezni, és a 3 méteren belül a kutyának fedett helye sem volt – közölte a Magyar Állatvédelemnek a Pécsi Törvényszék.

Az állatorvos egy ismerős jelzése alapján 2016. december 5-én kiment a helyszínre, megvizsgálta az állatot, mely lesoványodott. Megkérte a felé jelzéssel élő nőt, hogy adjon élelmet és vizet a kutyának, majd bejelentést tett a rendőrségre. 2016. december hónapban a 9 év körüli kutyát az állatvédők elszállították.

A kutya a megtalálásakor le volt soványodva, a normálisnál gyengébb állapotban volt. Molichné Kempf Mónika a kutya etetéséről és itatásáról nem gondoskodott, ez a bánásmód alkalmas volt arra, hogy az állatnak maradandó egészségkárosodást vagy az állat pusztulását okozza. Amennyiben nem emelik ki a környezetéből és továbbra sem kap ételt-vizet, hamarosan elpusztult volna.

A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék a 2019. december 5-én meghozott ítéletével a vádlottat jogerősen állatkínzás vétsége miatt 100 óra fizikai természetű közérdekű munkára ítélte. Úgy tudjuk, hogy Molichné nem kezdte meg a közérdekű munka büntetését, így ellene elfogatóparancsot adtak ki.

Ha az állatkínzóról tud valamit, hívja a 112-es segélyhívót vagy a 06-72-503-500-as számot, esetleg írjon a BVKOROZES@PECSIT.BIROSAG.HU email címre.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Kiskutyát mentettek a rendőrök

magyarallatvedo

Felelőtlen kutyasétáltató gazda okozott lovasbalesetet

magyarallatvedo

Hungarikum és nemzeti kincs az erdélyi kopó, világtalálkozót tartottak a hétvégén

Marci