Image default

Nagyot nőttek a pusztai macskák az állatkertben

A márciusban született pusztai macska kölykök szépen felcseperedtek, méretüket tekintve már alig maradnak el anyjuktól. A hat kölyökből kettő már el is hagyta a „szülői házat”, és másik állatkertbe került – közölte a Fővárosi Állat-és Növénykert.

Az óév egyik fontos eredménye volt a pusztai macskák, azaz manulok sikeres szaporítása az állatkertben. Borsika hat kölyköt hozott világra még márciusban, akiket májusban mutattak be a nagyközönségnek. A szezon egyik népszerű programja is hozzájuk kapcsolódott, hiszen a gondozók rendszeresen tartottak látványetetéseket a manuloknál.

Az apróságok azóta sokat nőttek, és méretben már alig maradnak el Borsikától. Ezért aztán első látásra nem is mindig könnyű megállapítani, hogy az anyukát, vagy valamelyik kölyköt látjuk, bár ez a testhelyzettől, illetve attól is függ, hogy egymás mellett, jól összehasonlítható helyzetben vannak-e éppen – írták bejegyzésükben.

Ilyenkorra eljön az ideje annak is, hogy az ifjú manulok jövőjéről gondoskodjanak. Hiszen ebben a korban elég nagyok már ahhoz, hogy elhagyják a „szülői házat”, és más, a manulok bemutatását és szaporítását szintén fontosnak tartó, az európai tenyészprogramban résztvevő állatkertekbe kerüljenek. Két kölyök esetében ez már meg is történt: Arkas még decemberben Helsinkibe, Altana (aki az egyetlen nőstény a hat kölyök közül) pedig néhány nappal ezelőtt az olaszországi La Torbiera Parkba utazott. Így a tavaly született hat kölyök közül most már csak négyet látni a kifutóban, természetesen Borsóval, az anyukával együtt.

 

(Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert)

 

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Több mint 880 állatfaj tízezer egyede él a Fővárosi Állat- és Növénykertben

magyarallatvedo

Újabb fontos lépés: Egységes állatvédelmi oktatás jöhet az állatkertekben is

Eszti_mav

Kiderült, mire akarja költeni a Fővárosi Állatkert az adód egy százalékát

Eszti_mav