Image default

Négy lába van Batumi leghatékonyabb és legkedveltebb rendőrének – VIDEÓKKAL

Grúzia tengerparti városának egyik jelképe lett Kupata kutya, aki haragosan és vicsorogva lép fel a zebránál és az utakon szabálytalankodó autósokkal szemben.

Kupata kutya pontosan tudja, hogyan kell rendet tartani, a szabálytalan autósokat figyelmeztetni. Ha valaki nem áll meg a zebránál és nem engedi el a gyalogosokat, vele gyűlik meg baja: hangos ugatással és vicsorgással jelzi a sofőröknek, hogy vétettek a közlekedési szabályok ellen.

Különösen a gyermekeket védi, akik imádják is érte, simogatják, puszilgatják. Kupata ugyanis arra is képes, hogy a zebrán áthaladó kicsik védelmében az autó elé álljon, amíg a lurkók biztonságban át nem kelnek a túloldalra.

 

A kedves és okos kóbor kutya idővel a város egyik nevezetessége lett, már egy hatalmas ház oldalán, egy street art képen is megörökítették mókás figuráját.

Bár nincs hivatalos gazdája, az önkormányzat gondoskodik az oltásairól, az egészségéről és a chipjéről, mégis sokan a sajátjuknak érzik, ami látszik is rajta. Az utcán él, de egy pillanatig sem éhezik, a város állatszerető lakói finom falatokkal kedveskednek nekik, ami meg is látszik gömbölyded formáin.

Forrás: Tények,  Instagram/lovelykupata

KAPCSOLÓDÓ

250 ezer kóbor állat egy nagyvárosban – hová vezet ez?

magyarallatvedo

Utastérben szállított macska miatt történt baleset

magyarallatvedo

Bika ölte meg az 50 éves családapát a fesztiválon – VIDEÓ

Marci