Image default

Nem mindennapi helyre szorult kutyust szabadítottak ki

A texasi Wags, Hope and Healing alapítvány kétségbeesett hívást kapott egy bastropi nőtől, aki elmondta, hogy a kiskutyája nagy bajban van. Addig-addig kíváncsiskodott ugyanis, hogy beszorult a feje egy gumiabroncs közepébe – közölte az NLC a The DODO információira alapozva.

Jennifer Carrol, az alapítvány igazgatója javasolta, hogy egy kis zsírral kenjék be a kutyus nyakát, de ez a módszer nem vált be, így ki kellett hívni a tűzoltóságot. A szerencsétlenül járt babakutya anyja, egy ötéves labrador rögtön tudta, hogy a kicsinye bajban van. Más kutya ilyenkor agresszív lenne, de Foxy tudta, hogy az emberek a legjobbat akarják.

A bastropi állatmentők és a tűzoltók perceken belül kiérkeztek, de még az acélvágó sem birkózott meg a gumiabronccsal. Ekkor jutott eszébe az egyik tűzoltónak, hogy a kiskutyák, amikor leülnek, behúzzák és ellazítják a nyakukat, így erő helyett ésszel és egy kis kutyatornával szabadították ki az állatot. Foxy, az aggódó anyuka nem győzte nyalogatni kicsinyét.

magyarallatvedelem.hu, fotók: Bastrop County Animal Control and Shelter valamint Wags, Hope and Healing facebook oldalai

KAPCSOLÓDÓ

Négy évvel később, ezer kilométerrel arrébb találták meg az eltűnt macskát – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Agrárminiszter az állatvédőkről: A civil aktivitáshoz tudás és szakmai hozzájárulás is kell

magyarallatvedo

Legyengült bölömbikát mentettek meg Apácatornán

Marci