Image default

Nem voltak hajlandóak elaltattatni Csillagot – együtt győzték le a rákot

Azt szokták mondani, hogy ha valaki megmenekül a haláltól, akkor olyan, mintha egy új esélyt kapna az élettől, kvázi mintha újraszületett volna. Hasonló eset történt Csillaggal is, aki egy gyógyíthatatlan betegségből gyakorlatilag csodával határos módon épült fel. Csillag gazdája, Obsitos Debóra a lovasok.hu oldalán adta közre a szívmelengető történetet – írja a magro.hu.

A gyógyulás hátterében a teljes életmódváltozás, az elhivatott és szakszerű állatorvosi kezelések, a speciális gyógynövény-keverékek és a ló gazdáinak önzetlen és gondoskodó szeretete mellett a ló határtalan élni és küzdeni akarása állhat.

2018 késő őszén egy téeszből menekítették ki szeretett jelenlegi lovukat, Csillagot. A ló azon a helyen nagyon rossz állapotban volt, csúnyán elbántak vele. Csak dolgozott és dolgozott megállás nélkül, illetve rengeteg csikót hozott világra. Amikor Debóráékhoz került, nagyon sovány és beteg volt, gombás fertőzés is megtámadta. Több hónapon át megállás nélkül csak vakarózott.

Happy end helyett rémálom

Rengeteg állatorvosi kezelés után sikerült elmulasztani nála ezt a betegséget, de sajnos happy endről szó sem volt… Csillag egy nap nem tudott felállni, és egy dudor jelent meg a lapockájánál. Mintavétel után kiderült, hogy a kanca daganatos!

Mindenki, aki tudomást szerzett Csillag betegségéről, őrültnek tekintette a gazdáit, amiért nem altattatták el, ők azonban nem adták fel a betegség elleni küzdelmet, ahogy Csillag sem. Látszott, hogy minden reggel boldog, és elhatározták, hogy amíg étvágya és életkedve van, addig nem engedik el a kezét (patáját).

Csillag a TSZ-ben. Sajnos a kép nagyon jól átadja, hogy a mi kis hősünknek milyen élete volt régen. Rengetegszer volt vemhes, és az elhozatalakor is csikója állt mellette, akit sajnos nem lehetett elhozni;,fotó: lovasok.hu

A gyógyszerek tartották életben

Eltelt jó pár hónap, amikor elköltöztek Csillaggal egy szebb, nagyobb, tágasabb helyre, ahol annyit lehetett kint, amennyit csak akart. Az elmúlt idő alatt Csillag állapota semmit sem változott. 1 év alatt semmi változás! Szegény lovat csak a gyógyszerek tartották életben, amikor is, 2020 szeptemberének utolsó napjaiban Csillag gazdái egy hirdetésre figyeltek fel – a FitoCavallo oldala volt.

Kitöltötték az online állapotfelmérő kérdőívet, amely alapján a cég lovas terapeutája és tanácsadója, Deminger Kornélia megküldte tanácsait és termékajánlásait.

A tanácsadó részletesen leírta, hogy mely takarmányokat ne etessék – mert gyulladáskeltő hatásuk lehet –, és melyek azok, amelyeket viszont érdemes lenne beiktatni a ló étrendjébe.

Javasolta, hogy etessenek vele vitamin- és ásványi kiegészítőt – ami segíti a daganatos betegek anyagcseréjét és immunrendszerét –, valamint jelezte, hogy daganatos betegségeknél a fitoterápiás kezeléssel elsősorban az öngyógyuló képesség fokozása, az immunrendszer támogatása a cél.

Igen ritka a gyógyulás

A gyakorlatban leggyakrabban életminőség-javulást lehet elérni, esetleg lassítható vagy valamennyi időre megállítható az állapotromlás, de a gyógyulás igen ritka. Nem kecsegtetett hamis reményekkel, de biztatta a ló gazdáit.

Megrendelték egy webshopban a javasolt gyógynövény-keverékeket, és Csillag a tanácsadást követő 4. napon elkezdte kapni napi rendszerességgel a FitoCavallo OLDI, HEPA és ASPRINT nevű készítményeit.

Az OLDI-ra a ló idős kora és szívének támogatása miatt volt szükség, a HEPA májregeneráló, az ASPRINT pedig a gyulladásos betegségek kiegészítő kezelésére való gyógyhatású termék. Ez idő alatt gyógyszert nem kapott. És akkor megtörtént az isteni csoda, amiről álmodni sem mertek volna.

Csillag rengeteg évet letagadhat magáról kinézetével kapcsolatban. Hihetetlenül gyönyörű lett.; fotó: lovasok.hu

Egy apró kis dudor maradt

2 hónap után Csillag puklija kisebb lett. Majd rá egy hétre szinte semmi nem maradt a hatalmas daganatból, csak egy apró kis dudor. Nem hittek a szemüknek, és Debórából – édesanyjával együtt – kitört a zokogás, egyből hívták a lovukat kezelő állatorvos doktornőt, aki ugyanúgy kitartott és mindent megtett Csillagért, mint ők – ha nem többet!

Az állatorvos is hasonlóan reagált az állat gazdáihoz: csodálkozott, hogy megtörtént a valószínűtlennek hitt jobbulás. És bár nem 100%-osan, de Csillag elképesztő módon tényleg LEGYŐZTE A RÁKOT!

Ez a történet vélhetően mások számára is tanulságos, hiszen a „csodakanca” végrehajtotta a lehetetlent, amire az orvostudományban nincs gyógyír… Amit mások feladtak és egy altatással lezártak volna.

lovasok.hu, magro.hu nyomán magyarallatvedelem.hu;  fotók: lovasok.hu

KAPCSOLÓDÓ

Rengeteg állatot mentettek a tűzoltók Zalában, itt vannak a legérdekesebb esetek

magyarallatvedo

Ablakon kilógatott kötéllel vezette autója mellett a szerencsétlen pónit a suzukis!

Erik

Kutyák mellett lovak is vigyáznak a biztonságunkra

Viki