Image default

Egy madár élete nem ér 30 Ft-ot sem?

Ha egy kicsit gondolkozunk és egy teljesen egyszerű számítást végzünk, akkor értelmessé válik a kérdés! – boncolgatta az ivartalanítás témakörét közösségi oldalán a Mancsmentő Állatvédő Egyesület.

Adott egy nőstény macska, aki ebben az évben kétszer fial. Mindkét alkalommal 3 kölyök marad életben, az összesen már 7 cica! (Most nem számolunk azzal, hogy ezek a cicák tovább szaporodnak!)

Tételezzük fel, hogy minden cica játékból megöl két madarat havonta, tehát összesen 168-at “játszottak el” egy év alatt!

Fotó: Kostiantyn Klymovets

Vegyük úgy, hogy 5 évig élnek, ezidő alatt összesen 840 madár válik áldozattá! HA A KIJÁRÓS CICA GAZDÁJA hajlandó lett volna ivartalanítani a cicáját, azzal 720 kismadár életét menthette volna meg! HA A GAZDI BENT TARTJA A cicáját akkor pedig 840 kismadár maradt volna életben!

Szóval ha úgy nézzük, akkor az ivaros cica gazdájának nem ér egy madár élete 30 Ft-ot sem, mert nem hajlandó 20.000 Ft-ot áldozni az ivartalanításra! Tele az utca vemhes cicákkal IS!

– vonja le a szervezet a következtetést.

Az állatvédő egyesület meggyőződése, hogy az ivartalanítás a megelőzés legfontosabb eleme a jelenlegi helyzetben, ezért ha úgy érzed mellé állnál ügyünknek és teheted, támogasd munkásságukat!

Mancsmentő Állatvédő Egyesület
Számlaszám: 50436604-10003671
(Takarékbank Zrt.)
IBAN: HU42504366041000367100000000
SWIFT: TAKBHUHB
PayPal: info.mancsmento@gmail.com
Közlemény: ivartalanítás

Ne szaporíts, ivartalaníts! Az ivartalanítás fontossága:

Az ivartalanítás, vagy más néven sterilizáció, rendkívül fontos lépés az állatok egészségének és jólétének védelmében. Ez a beavatkozás a kutyák, macskák és más háziállatok számára történik, és jelentősen hozzájárul a túlnépesedés és az állatok szenvedésének csökkentéséhez.

Az ivartalanításnak számos előnye van. Először is, megakadályozza a nem kívánt kölykök születését, amelyeknek később nehéz lehet gazdát találni, és akik így könnyen az utcán vagy menhelyeken kötnek ki. Másodszor, az ivartalanítás csökkenti a daganatok, például a méh- és hererákok kialakulásának kockázatát, és megelőzi bizonyos hormonális betegségeket.

Emellett az ivartalanítás javítja az állatok viselkedését, csökkenti az agressziót, az elszökési hajlamot és a védőreakciókat. Ezáltal az állatok békésebbek, kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak lesznek.

Az ivartalanítás tehát nemcsak az állatok számára nyújt védelmet és jobb életminőséget, hanem hozzájárul az állatpopuláció túlnépesedésének megelőzéséhez és az állatmenhelyek terhelésének csökkentéséhez is.

Fontos, hogy a felelős állattartók időben döntsenek az ivartalanítás mellett, és támogassák ezt a módszert, melynek eredményeként az állatok egészségesek és boldogok lehetnek egész életük során.

Kiemelt fotó: Jeffry Surianto

KAPCSOLÓDÓ

Kanadai daru a Hortobágyon

Viki

Veszélyben vannak a vadmacskák, három intézmény is fajmentő programot indított

Marci

Féltonnányi állateledelt kaptak a Debreceni Kutyaház Állatotthon négylábú lakói

Marci