Image default

Nyugodtan szórja szét a vadtetemeket – Pécelen ez is belefér

Elképesztő mennyiségű vadtetemet szórtak szét ismeretlenek Sülysáp és Pécel határában. Az elhullott állati maradványokat ugyan eltüntették, de a felelősöket a hatóságok nem keresik. Mi igen.

Szerkesztőségünk nemrégiben bejelentést kapott, hogy Sülysáp határában nagy mennyiségű állati lábszárcsontot, tetem darabokat találtak az arra kirándulók. A sülysápi önkormányzat akkor lapunkat arról tájékoztatta a helyszín beazonosítását követően, hogy a terület Pécelhez tartozik, így értesítették Pécel Város Polgármesteri Hivatalát, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket.

Nem ez az első eset

Horinka László, Sülysáp polgármestere a magyarallatvedelem.hu-nak írt levelében ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az eset nem egyedi.

„Az elmúlt év során néhányszor már előfordult, hogy kukacoktól hemzsegő vadcsontok és tetemdarabok kerültek a város belterületén elhelyezett hulladékgyűjtő edényekbe, vagy éppen fekete zsákokban a gyűjtőedény mellett helyezték el a maradványokat. Természetesen ezek eltávolításáról és a gyűjtőedények fertőtlenítéséről azonnal gondoskodtunk” – fogalmazott. Hozzátette ugyanakkor, hogy az elkövetőket sajnos nem sikerült felderíteni, így nem tudják, hogy kik és milyen tevékenységből kifolyólag helyezték el a maradványokat, illetve jelen esetben szétszórva hagyták külterületen.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]“Ami a tetem darabok mennyiségét illeti, a mostani eset volt az eddigi legnagyobb volumenű, a korábbiakban alkalmanként 2-3 zsáknyi csont és állati maradvány megsemmisítését kellett az önkormányzatnak megoldania.”[/perfectpullquote]

Elszállították és pont.

Tekintettel arra, hogy a helyszín a szomszédos településhez tartozik, szerkesztőségünk megkereste a péceli hivatalt is. Kíváncsiak voltunk arra, hogy sikerült-e kideríteniük, hogy ki, mikor és milyen célból szórta szét a vadtetemeket és a csontokat, valamint azt is tudni szerettük volna, hogy milyen konkrét lépéseket tettek az ügy tisztázására, tettek-e rendőrségi feljelentést.

A péceli hivatal a jegyző nevében arról tájékoztatott bennünket, hogy az illetékes erdészetet azonnal értesítették, aki a maradványok elszállításáról, szabályszerű ártalmatlanításáról és az érintett terület fertőtlenítéséről gondoskodott. Arra, hogy milyen további lépéseket tettek fel az eset megismétlődésének elkerülése érdekében, illetve történt-e büntetőfeljelentés az ügyben, nem tértek ki.

Erre újabb levélben hívtuk fel a péceli jegyző figyelmét, aki rövid válaszában úgy fogalmazott: “Tekintettel arra, hogy a kialakult helyzet megszüntetésre került, az ügyben további lépések megtételére nem került sor.”

Értik, ugye? Tehát következmények nélkül le lehet mészárolni az állatokat, szét lehet szórni közterületen a csontjaikat, tetemeiket, Pécel vezetőit ez egyáltalán nem érdekli. Minket viszont igen. Folytatjuk!

magyarallatvedelem.hu

A képen látható email címen vagy facebook oldalunkon privát üzenetben várjuk azokat, akik bármit tudnak az esetről.

KAPCSOLÓDÓ

Megemelkedik mindkettőtökben a boldogság-hormon szintje, amikor a kutyáddal összenéztek

magyarallatvedo

Már kitölthető a civil szervezeteknek szóló 500 millió forint keretösszegű pályázat adatlapja

Marci

Schobert Norbi: a kutyámnak köszönhetem az életem

magyarallatvedo