Image default

Orosz állatvédők mentették meg a fagyhaláltól a szibériai tigriskölyköt

Négy-öt hónapos szibériai tigrist mentettek meg a fagyhaláltól orosz állatvédők a távol-keleti Tengermelléki határterületen. Ahogy arra a szakemberek rámutattak, a külső vizsgálatok alapján erősen kimerült volt, a farka vége elfagyott, alsó állkapcsa elüszkösödött egy sérülés nyomán.

Az orosz állatvédők szerdán közölték, hogy küzdenek a kis nőstény életéért. A lesoványodott tigrist a múlt év végén találta meg egy helyi halász egy folyóparton az orosz Távol-Keleten. Az állat számos fagysérülést szenvedett. A halász értesítette az állatvédőket, akik a szibériai tigriseket mentő központba vitték a kölyköt.

„Külső vizsgálatok alapján erősen kimerült volt, a farka vége elfagyott, alsó állkapcsa elüszkösödött egy sérülés nyomán”– mondta el Szergej Aramiljev, a központ vezetője, amit a Moscow Times idéz.

A nagyjából 20 kilogrammos – vagyis az ennyi idős tigrisek súlyának felére fogyott – állat intenzív rehabilitáció eredményeként mostanra tíz kilogrammot hízott, elfagyott farokvégét levágták.

A múlt héten két és fél órás műtétnek vetették alá, egészséges szövetet ültettek az állkapcsába. A beavatkozás sikeres volt, de azt nem tudják még, hogy a tigrist vissza lehet-e valaha engedni a vadonba.

Oroszország és Kína ad otthont a szibériai tigriseknek, melyeket a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a veszélyeztetett állatok vörös listáján tart nyilván. Oroszországban körülbelül 600 él közülük a Természetvédelmi Világalap (WWF) oroszországi szervezete vezetője, Pjotr Joszipov szerint.

(Forrás: MTI, Orig, Fotók: Amur Tiger Center/Oleg Kabali)

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Június közepéig lehet számítani a településeken embereket ijesztgető varjakra

Marci

Átvették nyereményüket az „Év Állatvédő Óvodája 2021” cím viselői

magyarallatvedo

Megérkeztek az első szalakóták

magyarallatvedo