Image default

Most a gyerekek mondhatják el, mit gondolnak az állatvédők munkájáról és a felelős állattartásról

A Nagyatádi Természet- és Állatvédő Egyesület önkéntese, Harsházi-Kovács Dorina az ötletgazdája annak a projektnek, ami az állatvédelem és az ivartalanítás fontosságára hívná fel a figyelmet.

Harsházi-Kovács Dorina, a Nagyatádi Természet- és Állatvédő Egyesület önkéntese a felelős állattartásra hívná fel a figyelmet a legújabb projektjével. Erről az Atádhír.hu portálnak mesélt.

– Szerettem volna egy olyan kezdeményezést megvalósítani, ahol lehetőség van arra, hogy minden korosztály számára felhívjuk a figyelmet a felelős állattartásra, az ivartalanítás fontosságára, valamint egyben köszönetet mondjunk az állatvédők mindennapos, önzetlen munkájukért – mondta el Harsházi-Kovács Dorina.

Magyarországon a becslések szerint évente több százezer olyan kölyökkutya/macska születik, amelyek menhelyre, gyepmesteri telepre, legrosszabb esetben utcára kerülnek. A felelős állattartás alapelve szerint minden gazdának gondoskodnia kell kedvence utódairól. Éppen ezért videós állatvédelmi kampányt indítanak az állatok világnapja alkalmából, amelyre szeptember 30-ig várják a videókat a nagyatadiallatvedelmikampany@gmail.com e-mail címre.

A videóban az alábbi plakáton sorolt négy témában beszélhetnek a gyerekek akár egyedül, akár a kedvencükkel.

– Hiszem, hogy a megelőzés – vagyis az ivartalanítás – a megoldás, hiszen annak a kóbor állatnak a legjobb, amelyik meg sem születik. Tévhit, hogy a fiatalkori ivartalanításnak negatív hatása van az állat későbbi fejlődésére. Apró tettekkel, tudatossággal felelős állattartó lehet mindenki, aki hajlandó időt és energiát áldozni erre – fogalmazott az ötletgazda.

A videókat október 4-én, az állatok világnapján mutatják be az egyesület közösségi oldalán.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Vagány cipővel védik a forróságban vakvezető kutyáikat

Viki

EXKLUZÍV – Elpusztult elefántok: Állatkínzás miatt tett feljelentést a NÉBIH – dokumentummal

magyarallatvedo

Eljött a nagy nap: minden állatvédő szervezet megkapta az egyedülálló támogatást

Marci