Image default

Pizzát lopott a kölyökkutya, állatorvosi segítség nélkül bele is pusztulhatott volna

Az őt kezelő állatorvos nem győzi hangsúlyozni, hogy az élesztővel készített nyers tészták megölhetik a kutyákat – írja a Szeretlek Magyarország.

Kis híján egy kutya életébe került az, hogy pizzát evett. Az állatorvosok arra figyelmeztetnek, hogy akár végzetes is lehet mindez egy eb számára – írja a Daily Star.

A gazdái természetesen nem szándékosan etették pizzával a Mabel névre hallgató kölyökkutyát: éppen az új, kerti pizzasütőjüket akarták kipróbálni, amikor a kiskutyának sikerült elcsennie egy darabot a még nyers pizzatésztából. A felelős gazdik elővigyázatosságból azonnal az állatorvoshoz vitték a kölyköt, ahol kiderült: nagyon jól tették, az eb ugyanis könnyen elpusztulhatott volna segítség nélkül.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az élesztővel kelesztett pizzatészta ugyanis a kutyák gyomrában tovább kelhet, ami egy súlyos állapothoz, a bélcsavarodáshoz vezethet. Emellett az élesztő erjedése során ráadásul alkohol és szén-dioxid szabadul fel, ami mérgezéssel járhat a kutyák esetében.[/perfectpullquote]

Az állatot kezelő orvosi csapat egyik tagja azt nyilatkozta a lapnak, hogy a lehető legjobb döntést hozták a gazdik, anélkül már lehet nem élne a kutya. Felhívja a figyelmet, hogy az élesztőt tartalmazó nyers tészták – akár kis mennyiségben is – nagyon károsak lehetnek a kutyák számára.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]“Az már biztos, hogy ez volt életünk legdrágább pizzája, de a lényeg: Mabel már jól van”[/perfectpullquote]

– nyilatkozták a gazdik, akik még aznap éjjel hazahozhatták az állatot az életmentő beavatkozás után.

Szeretlek Magyarország nyomán magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

A mindössze 4 éves, kórosan sovány Maszatnak az életéért kell küzdenie

Marci

Újabb kutyamentő akcióban vett részt a Magyar Közút – videó

Viki

Tűzoltók szabadították ki a kerítésbe szorult kutyust

magyarallatvedo