Image default

Rendőrkutya lett a lavórban kidobott beteg spánielkölyökből

A kis spánielt fáradhatatlansága miatt még befogadó családja is visszavitte a menhelyre, ma viszont már a brit rendőrség büszkesége.

Drogot, pénzt és fegyvereket szimatol ki ma már a brit rendőrségnél az a spániel, amelyet három testvérével együtt betegen rakott ki valaki egy lavórban az utcára.

A Surrey megyében található Redhillben tavaly júliusban hívták az állatvédőket négy kölyökhöz.

A hathetes spánieleket valaki egy lavórban rakta ki egy kertbe. A kutyakölykök rendkívül rossz állapotban voltak: alultápláltak voltak és többféle fertőzéssel küzdöttek.

Az állatvédők magukhoz vették őket, és hosszú hetek intenzív terápiájával sikerült megmenteni őket. A négy kölyköt a Stranger Things című sorozat főszereplői után nevezték el: El, Lucas, Mike és Dustin hamarosan gazdára találtak. Dustint azonban sajnálatos módon nem sokkal később vissza is hozta új családja, mondván, hogy túl aktív számukra a kiskutya.

Dustin a menhelyen maradt, miután senki sem jelentkezett érte. Gondozói azonban észrevették, hogy mennyire ügyesen keresi a kifutóban a játékait, ráadásul fáradhatatlan volt, így megkérdezték a sussexi rendőrségtől, hogy nincs-e szükségük egy keresőkutyára.

Dustinnak itt már szerencséje volt, a rendőrök ugyanis bevették a keresőkutya-kiképző programjukba, és hat hónappal ezelőtt hivatalosan is keresőkutyává vált, drogokat, fegyvereket és pénzt szimatol ki.

Ezzel együtt gazdira is lelt a vele dolgozó rendőr személyében, aki Badgerre nevezte át a fiatal spánielt. A rendőr szerint a kutyával öröm dolgozni, rendkívüli módon felvillanyozza őt a munka. Elmondása szerint elég a kutyának meghallania a rendőrségi rádió hangját, máris boldogan ugrik, hogy dolgozzon.

Az egykor kidobott kutya egyébként már féléves szolgálata alatt is szép eredményeket mutathat fel: volt már drog- és pénztalálata is, sőt, megtalált már egy padlóba rejtett mobiltelefont is.

szeretlekmagyarország

KAPCSOLÓDÓ

Sünit mentettek a Balatonból a vízirendőrök

magyarallatvedo

Lóközelben – a ló és az ember kapcsolata napjainkban

Viki

Általános iskolában jártak a rendőrök és az állatvédők

Viki