Image default

Saját vakvezető kutyája van a látását elvesztő huskynak

Sterling, a szibériai husky legjobb barátja egy Walker, az alaszkai malamut. A barátság még közelibbé vált, miután négy éve Sterlinget glaukómával diagnosztizálták, amitől megvakult. Azóta a legjobb barátja, Walker a nem hivatalos vakvezető kutyájává avanzsált – írja a mymodernmet.com

A kutyusok tulajdonosai, Lillian és Martin McKee a sajtó érdeklődésére elmondták, hogy mindkét kutyus menhelyről való, és egy éven belül fogadták be őket. Eleinte Sterling támogatta Walkert, aki fiatalon elég félős kutya volt. A kutyák Houstonból valók, de a pár hat és fél éve Seattle-be költözött velük, ahol sokkal több időt tölthetnek a szabadban, mint az előző lakhelyükön. 2018-ban szúrtak ki, hogy Sterling szeme elég felhőssé vált, és nemsokára a diagnózis is megszületett.

A pár 18 hónapon át küzdött azért, hogy megmentsék a kutyájuk látását, de sajnos nem jártak sikerrel. A kutya megvakulása ellenére máig sok a közös programjuk. Sterling gyakran jár ki sétálni, sőt túrázni is el szokta kísérni a gazdáit és Walkert. Sterling vaksága összekovácsolta a két kutyát, azóta együtt alszanak, és Walker mindenhová elkíséri Sterlinget.

(Forrás: nlc.hu, Fotók: Instagram/sterlingandwalker)

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Ez a malac öt kutyával nőtt fel és most ő is azt hiszi, hogy házőrző

Eszti_mav

Állatkínzás gyanúja miatt intézkedett a rendőrség Füzesgyarmaton

Marci

Különleges szokása van ennek a cicának: amint ételt lát, összeteszi a mancsait

Marci