Image default

Gondoskodó kezek mentették meg a süni mamát és három kicsinyét!

Gondoskodó kezek mentették meg a süni mamát és három kicsinyét! A tüskés kis család most a Mályi Madármentők gondoskodását élvezi, remélhetőleg hamarosan szabadon engedhetik őket! 

Tegnap jött a hívás a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatától, hogy az egyik miskolci óvoda homokozójának felújításakor előkerült ez a mama süni és a három kicsinye – írta közösségi bejegyzésében a Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue.

Mint megjegyezték, hosszas tanakodás után azt a közös döntést hozták, hogy kimentésre került az egész süni család. A homokozó és vele együtt a fészek is megszűnt, így inkább az egész süni családot befogadták.

Egy nyugodt, elzárt helyen alakítottak ki a mamának és a kölykeinek egy fészket. Kaptak egy kartondobozt és abban rendezkedett be a sünimama. Természetesen a kicsik érintés mentesen lettek elszállásolva. A mama süni kapott bőséges és változatos élelmet és miután evett visszament a fészekbe a kölykeihez. Nagyon bizakodóak, hogy ekkora stressz ellenére, fel tudja majd nevelni a kicsiket. Természetesen ha a minisünik felnőnek és elkezdenek enni, az egész családot szabadon engedjük egy nyugodt helyen – tették hozzá.

Így támogathatod a mentést!

Ha úgy gondolja, hogy 500 Forinttal támogatni szeretné a Mályi Madármentő Állomás kis betegeinek mentését, ellátását és gyógyítását akkor vagy egy hívással vagy sms-el Ön is megteheti. Hívja a 13600-at és üsse be a 50-es kódot vagy SMS küldésekor 13600 a címzett, az sms szöveg pedig 50. Telekom és Vodafone hálózatról a hívás és sms adományozás is működik, Yettel hálózatból csak az sms küldésére van lehetőség.
Minden beérkezett adományt a Mentőállomás fenntartására és a beteg állatok gyógyítására fordítanak.
EGY HÍVÁS IS ÉLETEKET MENTHET…

(Forrás: Mályi Madármentő Állomás)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Egyre jobban van Csellengő, a mentett macskabagoly fióka!

Erik

Így éldegél a 31 mentett kis gólya a Mályi Madármentő Állomáson!

Erik

Szívmelengető fotón, ahogy a tíz felnevelt mályi kisgólya készül a szabad életre!

Erik