Image default

Mentőszolgálat segíti ezt az éjjel-nappal elérhető állatorvosi ügyeletet az egész országban

Magyarországon egy házikedvenc túlélése hirtelen bekövetkezett betegség vagy baleset esetén sajnos attól is függ, hogy az ország mely részén lakik a gazdi kedvencével. A Supervet 0-24 órás állatorvosi ügyelete a mentőegységgel kiegészülve sokat tehet akkor is, ha nagy a baj.

Hiányosságok vannak az állatorvosi ügyeletek terén

A Debra24 összesítése szerint jelenleg tizenkilenc vármegyéből tizenkettőben nem megoldott az éjjeli állatorvosi ügyelet. Vannak olyan vármegyék, ahol egyáltalán nem működik állatorvosi ügyelet.

A Supervet szerint ilyen esetben az állat élete eddig azon múlt, hogy a gazdi el tudta-e vinni kedvencét autóval a legközelebbi nyitvatartó állatorvosi ügyeletre vagy állatkórházba. Sajnos nagyon sok esetben az autó hiánya vagy a szállítási nehézségek miatt az állat halála elkerülhetetlenné vált,

csak azért, mert olyan pontján laknak az országnak, ahol nincsen elérhető állatorvosi ügyelet.

Van kihez fordulni, ha nagy a baj

Jó hír a gazdiknak, hogy a Supervet budapesti állatkórház november 4-től 0-24 nyitva van. Nyolcszáz négyzetméteren, tapasztalt állatorvosokkal, a legújabb diagnosztikai eszközökkel és állandó készenléttel sürgősségi műtétek esetén áll a bajba került kisállatok rendelkezésére.

Az állatkórháznak állandó mentőszolgálata van, melyet az ország minden részére lehet hívni minden nap este 18:00 és reggel 06:00 között, valamint hétvégén 0-24-ben. A Supervetben a recepció is 0-24 működik, így bátran lehet telefonálni bármikor, ha baj van.

Folyamatos felügyelet alatt vannak az állatok a Supervet klinikáján

Tájékoztatásuk szerint a kórház részlegen állandó, szintén 0-24 felügyelet működik, így a kritikus betegeket is tudják fogadni. Emellett egyedülálló izolációs termekkel és protokollokkal rendelkeznek a fertőző betegségek szakszerű és izolált kezelésére. Így tesznek például a parvo vírussal fertőződött állatok kezelésekor.

Az állatorvosi ügyelet megjegyzi, természetesen a távolság továbbra is kockázatot jelent bizonyos esetekben, azonban mint alternatíva, megoldást jelenthet az ország legtávolabbi szegletében is.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Nincs állatorvosi ügyelet a közelben? Mutatjuk, hogy kit hívhatsz

Viki

Új rend az állatorvosoknál: változnak az állatgyógyászati készítményekre vonatkozó előírások

Marci

Ezek a leggyakoribb kutyabetegségek

Eszti_mav