Image default

Szétlőtte a kutya lépét, de az ügyészség szerint ez nem fájt annyira

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen állatkínzás vétsége miatt, akit zavart a szomszédjában a favágás, ezért légpuskával a szomszéd ház udvarán tartott nőstény kutyának szétlőtte a lépét. A kutyának ki kellett műteni a lépét, de az ügyészség szerint: „A lövési sérülés nem okozott az állatnak az átlagost lényegesen meghaladó fizikai, vagy pszichikai gyötrelmet.”

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen családi házban lakik. A szemközti szomszéd ház tulajdonosának a fia vállalkozói tevékenysége keretében faipari munkákat végez rendszeresen az ingatlan udvarán, amely időnként hanghatással jár, ez pedig a vádlottat egyre jobban zavarta.

Ki kellett venni a lépét, de nem fájt nagyon – legalábbis az ügyész szerint

2023. február második felében az egyik napon, a reggeli órákban az ingatlanban fát vágtak. A zaj miatt a vádlott ideges lett. Magához vette a légpuskáját, kiment a teraszra, majd célzott lövéssel a szomszéd udvaron tartott nőstény kutyát meglőtte.

A lövedék az állat lépében olyan mértékű roncsolást okozott, hogy azt műtéti úton el kellett távolítani, mert annak elmaradása az állat pusztulását okozta volna.

A kutya lépének eltávolítása maradandó egészségkárosodás.

Fenti mondatok után az ügyészség szerint:

„A lövési sérülés nem okozott az állatnak az átlagost lényegesen meghaladó fizikai, vagy pszichikai gyötrelmet.”

(Tehát szétlőtte a kutya lépét, de az nyilván nem fájt nagyon a kutyának – a szerk)

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

Ügyészség nyomán Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Kreozannal mérgeztek házi kedvenceket

magyarallatvedo

Oktáv, Száva és Unka: mind a hárman vakvezetők, és kiköpött hasonmások

Marci

A büntetés így hat a kutyákra egy tanulmány szerint

magyarallatvedo