Image default

Szökött makákó tart izgalomban egy kisvárost

A helyi állatvédők közleménye szerint még mindig keresik azt a japán makákót, aki a múlt héten szökött meg dél-Karolinai otthonából. A Colleton megyei seriff hivatala pénteken egy Facebook-bejegyzésben tájékoztatta a lakosokat, hogy egy makákó megszökött Walterboro környékén.

Az állat gazdája “megpróbálja befogni, és segítséget kért – közölte a seriffhivatal. Bradley egy 15 éves makákó, aki az állatvédők szerint az elmúlt hat évben Walterboróban élt.

“Az állatvédők és a seriff hivatala számos tippet kaptak Bradley tartózkodási helyére vonatkozóan, de mivel a helyzet a közösségi médiában és a hírcsatornákon nagy figyelmet keltett, az emberek, akik megpróbálják megnézni Bradley-t, sajnos akadályozzák a tulajdonos erőfeszítéseit, hogy elkapják” Ezt már Laura Clark, a Colleton County Animal Services, azaz a megyei fenntartású állatvédő szolgálat igazgatója mondta. Szakembereket is alkalmaztak, hogy segítsenek Bradley-t befogni és visszajuttatni a gazdájához – tette hozzá Clark.

“Mama, azt hiszem, be kell menned, lehet, hogy túl meleg van itt kint”

A walterboro-i Tiffany Edenfield által készített képen úgy tűnik, hogy a főemlős a fűben áll. Az arca vörös, hasonlóan egyes pávián- és makákómajomfajokhoz. Egy helyi férf először nem hitt a nagymamájának, amikor az azt mondta, hogy egy “majmot” látott az udvaron. “Mama, azt hiszem, be kell menned, lehet, hogy túl meleg van itt kint” – mondta a nagyijának. Nem sokkal később azonban meglátta az állatot, amelyről a nagymamája beszélt.

A CNN-nel megosztott videón látható, ahogy a szökevény egy fészer tetején sétál. Az állat végül lemászott a fészerből, és egy közeli udvarra ment.

 

A lakosoknak azt tanácsolják, hogy ne közelítsék meg a főemlős állatot, amely a seriffhivatal szerint “stresszes lehet”, így csak az észleléseket jelentsék. A seriff hivatalához bejelentés érkezett arról, hogy a makákó megpróbálta megtámadni egy helyi lakos kutyáját az udvaron” – közölte a dél-karolinai WLTX híradó.

Egyelőre nem világos, hogy az állat hogyan szabadult el, vagy hogyan került a több mint 5.000 lakosú Walterboro városába.

A dél-karolinai törvények szerint illegális az emberszabású majmok – csimpánzok, gorillák és orangutánok – vásárlása vagy tartása. Más vadon élő állatok háziállatként való tartása azonban legális – állítja a dél-karolinai Egészségügyi és Környezetvédelmi Ellenőrzési Minisztérium. A kisebb főemlősök, például a majmok és a páviánok úgy tűnik, nem tartoznak a vadon élő állatok tartására vonatkozó állami törvény hatálya alá.

CNN – Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

“Barátsága jeleként” Kína mégis adna pandát az Egyesült Államoknak

Erik

Halálra fagytak az állatok egy texasi rezervátumban

magyarallatvedo

Állatvédők mentették meg az éhező, sebesült, megkötött kiskutyát Nógrádban

Eszti_mav