Image default

Társadalmi nyomás söpörheti el a kutyasétáltatási tilalmat Kínában

Radikális lépésre szánta el magát a kínai Jünnan vezetése november 13-án: bejelentették, november 20-ától teljes kutyasétáltatási tilalmat vezetnek be szerte a  46 milliós lakosságú tartományban, amiért az elmúlt időszakban elszabadult háziállatok több esetben haraptak meg járókelőket az utcán. A tilalom értelmében azoktól a gazdáktól, akiket ettől a naptól kezdve háromnál többször kapnak kutyasétáltatáson, elkobozzák az állataikat, és elaltatják őket – írja a 444.hu.

Az intézkedést azonban – Kínában meglehetősen szokatlan módon – most az érintettek tömeges felháborodása fúrhatja meg, a BBC azt írja, a tartomány vezetése bejelentette, készek újragondolni a tilalmat, amit a közösségi médiában többen „a kutyatartás civilizálására tett civilizálatlan kísérletnek” neveztek.

A lakosság mellett kikelt az új szabály ellen például a szingapúri székhelyű Társaság az Állatkínzás Megelőzéséért (Society for the Prevention of Cruelty to Animals) is, aminek az elnöke szerint a háziállatok egészségét súlyosan veszélyeztetné az állandó lakásban tartózkodás. Ha a kutyatámadások megelőzése a cél, arra a sétáltatás tilalma helyett a pórázon sétáltatás kötelezővé tétele lehetne humánusabb megoldás, érveltek.

Kínában nem Jünnan az egyetlen, ahol próbálkoztak már hasonlóval, igaz, kevesebb szigorral: 2018-ban  Hangcsou városában a nappali kutyasétáltatást és a nagyobb kutyafajták tartását tiltották be, de Sanghajban és más kínai városokban is érvényben van olyan korlátozás, ami egynél több kutya tartását tiltja a lakosságnak.

444.hu nyomán magyarallatvedelm.hu

KAPCSOLÓDÓ

Cukin csúnya lett ez a kínai oroszlán

magyarallatvedo

Videóra vették, ahogy ahogy két elszabadult kutya egy szarvast üldöz Szentkirályszabadján

magyarallatvedo

Kóbor kutya mentette meg a szemeteszsákba dobott kislányt

Viki