Image default

Ennek a törvénynek az értelmében nem lehet a szabadban tartani a kutyákat télen

https://magyarallatvedelem.hu/wp-content/uploads/2023/12/fradi44.webp

Pennsylvaniában egy viszonylag új rendelkezés értelmében a kutyákat nem lehet kint tartani a nagy hidegben. Tavaly, még a tél beköszönte előtt döntöttek úgy az amerikai államban, hogy ezt egy törvényben rögzítik, hogy megvédjék az állataikat.

Húsz percet lehet télen a kutya a szabadban

A törvény mindenki számára teljesen egyértelmű: abban az esetben, ha a kinti hőmérséklet 0 fok alá süllyed, vagy 32 fok fölé emelkedik, a kutyákat nem lehet kint hagyni a szabadban, csak maximum 20 percre!

Aki figyelmen kívül hagyja ezt a törvényt, elég magas pénzbírságra, súlyosabb esetben börtönbüntetésre is számíthat! A törvény üzen minden állattartónak: figyeljenek arra az év minden napján, hogyan bánnak a kis kedvenceikkel.

Ezt olvastad már?

A szabadban tartott kutyák számára a hideg tél beköszönte előtt ki kell alakítani egy szélvédett, száraz kuckót. Ha egy háziállat a nagy hidegben szabadon van, a hipotermia, a fagyás első tüneteiként lelassul, erőtlenné válik, de gyakran az érzéketlenségben bekövetkező fagyás, kivérző sérülés jelenhet meg rajta, majd a szerencsétlen viszonylag gyorsan elpusztulhat.

Facebook/„Együtt Az Állatokért” Állatvédő Közhasznú Egyesület

Az Orpheus Állatvédő Egyesület javaslata az, hogy állattartóként gondoskodjon mindenki házi kedvence felelős téli tartásáról. Ha bárki bajban lévő állatot lát, azt próbálja meg ki – ki a lehetőségeihez mérten pártfogásba venni.

A kutyaház téliesítésének lépései ebben a cikkünkben olvasható el.

Magyar Állatvédelem, forrás: Agrároldal

KAPCSOLÓDÓ

11 kilométert úszott Jessica a vízbe esett kutya – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Django, a szuperkutya ismét bevetésen – VIDEÓVAL

Viki

Világbajnok lett Karma, a magyar mentőkutya

Viki