Image default

Teljesen legyengült hattyút mentettek meg a biztos haláltól a fővárosi tűzoltóink

Teljesen legyengült hattyút mentettek meg a biztos haláltól a fővárosi tűzoltóink! A gyönyörű madár horgászzsinórba gabalyodott, és képtelen volt kiszabadulni. 

Hattyú került bajba, a tűzoltók segítettek rajta – kezdte bejegyzését a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Mint írták, egy rohamcsónak érkezett az úszásképtelen madár megmentésére.

A fővárosi hivatásos tűzoltók a XXI. kerületi Soroksári Duna-ágból mentették ki a hattyút. A vízimadár elgyengülten vergődött egy part széli nádasban, nem tudott úszni, mert horgászzsinór tekeredett a lábára.  A mentéséhez a fővárosi tűzoltók egy tűzoltógépjárművel és egy tűzoltó rohamcsónakkal vonultak. Két tűzoltó lassan, csónakkal közelítette meg az állatot, majd óvatosan a hajóba emelték a madarat. A hattyút a zsinór mozdulatlanságra kárhoztatta, vélhetően régóta szenvedett, elgyengülve hagyta, hogy segítséget nyújtsanak számára.

A tűzoltók a megszeppent tollast motorcsónakkal partra vitték, megszabadították a damiltól, majd a laktanyában átadták az állatmentőknek.

A Tollas Barát Madármentés motorcsónakkal elgázolt hattyút mentett meg

Motorcsónakkal elgázolt hattyú életéért küzd a Tollas Barát Madármentés! – írtuk meg nemrégen. A madár életveszélyes állapotban került hozzájuk, és nagyon sokáig kell gyógyulnia, hogy valaha is visszatérhessen a természetes élőhelyére.

Azonnal ellátták a sérült hattyút, miután megmentője orvoshoz szállította: elfertőződött seb borította a balatoni madár combját, a szakértő szerint egy hajszálon múlt az élete – számolt be a dunaharaszti Tollas Barát Madármentés közösségi oldalán.

A SÉRÜLT FIATAL HATTYÚT MEGTALÁLÓJA SZERENCSÉRE NEM HAGYTA MAGÁRA, TELEFONON HÍVTA A MADÁRMENTÉST, MAJD AUTÓBA RAKTA A SZÁRNYAST ÉS „EGYSZERŰEN ELINDULT VELE BUDAPESTRE” – ÍRTÁK.

A sérült állatot valóban nagyon rossz állapotban voltí így Dr. Schütz Éva állatorvos a késő esti órákban, saját otthonában részesítette ellátásban a bajbajutott madarat.

A HATTYÚNAK EZ VOLT AZ UTOLSÓ ESÉLYE AZ ÉLETBEN MARADÁSRA. VALÓSZÍNŰLEG NEM ÉRTE VOLNA MEG A MÁSNAPOT, HA MEGTALÁLÓJA NEM RAKJA AUTÓBA.

A hattyú combjának alsó felén egy rothadó seb tátongott, lába pedig egyáltalán nem mozgott. A légzsákja is megsérült, és a bőre alá levegő jutott a nyakán.

Feltételezhetően motorcsónakkal gázolhatták el a madarat, hiszen vedlési időszakban nem repülnek, nem tudnak elég gyorsan kitérni a veszély elől.

(Forrás: BM OKFI, Fotók: FKI)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Így telik Brúnó, a nyugdíjazott tűzoltó kutya karácsonya

Marci

Sikeresen megmentették a tűzoltók a hat méter mély kútba esett cicát

Marci

Győzött a tűzoltói leleményesség: sikeresen megmenekült az aknába esett közel kétszáz kg-os sertés

Erik