Image default

„Terápiás” aligátorral ment baseball mérkőzésre az amerikai nyugdíjas

„Terápiás” aligátorral ment baseball mérkőzésre az amerikai nyugdíjas! A férfit – nem meglepő módon – nem engedték be a találkozóra és a meccs után magyarázkodnia kellett a történtek miatt.

Nem mindennapi történetről számolt be az Unilad hírportál: egy amerikai nyugdíjas férfi egy megtermett aligátorral szerette volna megtekinteni kedvenc baseballcsapata mérkőzését. Nem járt sikerrel, hiszen a szervezők nem engedték be a hüllővel a meccsre.

Míg a legtöbb ember egy kutyát választana mankónak a nehéz időkben, Joseph Henney úgy döntött, hogy inkább valami másfajta állatot szeretne maga mellé venni lelki támogatás céljából. A választása végül Wally-ra, a „szeretetre méltó” aligátorra esett.

A pennsylvaniai Jonestownból származó férfi abban reménykedett, hogy egy szórakoztató estét tölthet el, amikor a Philadelphia Phillies a Pittsburgh Pirates elleni mérkőzést nézi – írja a USA Today. Ez volt a Phillies utolsó hazai mérkőzése az alapszakasz utolsó sorozatában, és a csapat már biztosította a helyét a rájátszásában. Joseph és Wally azonban kénytelen volt végül otthon nézni a meccset.

Szigorú szabályok vonatkoznak a kisérő állatokra

A parkban szigorú szabályok vonatkoznak a kísérőállatokra.

„A különleges igényű vendégek számára a segítő kutyák vagy kiképzés alatt álló szolgálati kutyák szívesen látottak. Minden más állat tilos”

– áll a szabályzatukban.

A közösségi médiában az emberek teljesen felháborodtak a lekezelő válaszon és többen együttérzésüket fejezték ki az esettel kapcsolatban.

Henney a történtek után elárulta, hogy miért jelent meg a veszélyes hüllővel az eseményen. Mint fogalmazott:

aligátora segíti, hogy megküzdjön három családtagja és négy barátja elvesztésével, amely két hét leforgása alatt történt vele.

Az orvosom depresszió elleni gyógyszert akart adni nekem, mert mély depresszióba zuhantam. De én ezeket nem akartam bevenni. Egy hónap múlva visszamentem egy újabb kivizsgálásra az orvosomhoz. Ő azt mondta: „Mit történt veled, Joe? Elég jól csinálod” – magyarázta a férfi.

„Azt mondtam: ‘Az aligátorommal lógok’.”

– aki hozzátette, hogy azóta elválaszthatatlanok az aligátorral.

Joie Henney tisztázta a helyzetet. Mint mondta, néhány baseball játékos találkozni akart Wallyval, és ezért voltak ott. A férfi hangsúlyozta, hogy nem akart bemenni a meccsre a veszélyes hüllővel, csak azt szerette volna, ha a játékosok találkozhatnak az állattal – számol be róla az Unilad.

Wally hatalmas sztár lett a közösségi médiában

Wally a közösségi média szenzációjává vált, és úgy tűnik, mindenki imádja az enyhén ijesztő teremtményt. De az aligátor valójában nagyon barátságos.

„Folyamatosan velem van, folyamatosan fenntartja a figyelmemet, és megnevettet” – dicsérte „házi kedvencét” a férfi.

„Rájöttünk, hogy valóban megérzi az emberek érzelmeit, és megpróbálja megvigasztalni őket. Híres az öleléseiről. Az emberek a világ minden tájáról eljönnek, hogy megölelhessék.”

Joseph még 2015-ben fogadta örökbe Wallyt, miután egy floridai barátja megpróbált otthont találni egy csapat aligátornak, akik otthonukat egy beruházás miatt veszítették el.

(Forrás: Unilad)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Két és fél méteres nílusi krokodilt lopott három férfi

Erik

Emberségből jeles: így mentették az állatokat a Texas-i rekord hidegben

magyarallatvedo

Műkörmöt rakott fel a csivavájának egy nő, szerinte ez nem állatkínzás

magyarallatvedo