Image default

Több állat esett át az állatkínzáson, egy kutya bele is halt

Állatkínzás vétsége miatt a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki a gondozására bízott állatokat elhanyagolta, emiatt egy kutya elpusztult.

A vádirat szerint az elkövető 2020. szeptember 5-től azzal volt megbízva, hogy egy komáromi ingatlanon tartott 4 darab csüngő malacot, valamint 3 darab kutyát gondozza. Az állatoknak két darab fa bódéban, és egy faketrecben való elhelyezése nem volt az  élettani szükségleteknek megfelelő,  a mozgástér sem volt biztosítva.

A nő az állatokat mintegy két és fél hónap alatt hiányosan és rendszertelenül etette, folyamatos, elegendő ivóvíz ellátásukról sem gondoskodott. A hiányos ellátás miatt az állatok kórosan lesoványodtak, izomsorvadás indult meg náluk, súlyos bőr-és szőrbetegségek alakultak ki, az egyik kutya el is pusztult. Két másik kutyának az ellátás hiányosságai, a tartási körülmények, az állatorvosi ellátás hiánya miatt bal oldali fekélyes szaruhártya gyulladása és kétoldali szemhéj gyulladása alakult ki.

Az állatok nem megfelelő tartása olyan bánásmód, amely alkalmas lett volna arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását, vagy elpusztulását okozza. A Komáromi Rendőrkapitányság intézkedését követően az életben maradt állatok fajtamentő alapítványokhoz kerültek, ahol megfelelő ellátásukról a továbbiakban gondoskodnak.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

KAPCSOLÓDÓ

Az ivartalanítás ma már hozzátartozik a felelős állattartáshoz

magyarallatvedo

Egy év felfüggesztett börtönt kapott állatkínzás miatt egy férfi

magyarallatvedo

New Jersey állam bekeményít: betiltják a barbár sertés- és borjúistállókat!

Erik