Image default

Több száz delfin pusztult el Tasmania partjainál

Az állatvédők hiába küzdöttek emberfeletti módon, a 470 hosszúszárnyú gömbölyűfejű-delfin közül 108-nak az életét sikerült megmenteni.

A hét folyamán összesen mintegy 470 hosszúszárnyú gömbölyűfejű-delfin rekedt a part menti sekély vizekben Tasmánia szigetének nyugati partvidékén. 108-nak sikerült az életét megmenteni, 362 állat azonban elpusztult. A mentőakció résztvevői úgy nyilatkoztak, hogy már nincs több élő delfin a sziget nyugati partvidékének homokpadjai közt.

Külföldi sajtóértesülések szerint az ausztrál hatóságok rendkívül lassan haladnak a tetemek elszállításával, az elhullott állatokat ugyanis hajókkal viszik vissza a mélyebb vizekbe, hogy ott engedjék őket végső útjukra.

Nem egyedi eset, hogy több száz partra vetődött delfin hull el, az azonban biztos, hogy ez minden idők legsúlysabb tömeges delfinpusztulása. Ezt megelőzően ugyanis csupán 1996-ban közelítette meg a mostani számot, akkor 320 gömbölyűfejű-delfin rekedt a sekély part menti vizekben, ahonnét már nem tudtak visszatérni a nyílt tengerre.

Nyitókép: ABC.net.au

magyarallatvedelem.hu

 

KAPCSOLÓDÓ

Halálra kínoztak egy delfint a strandolók Texasban

Marci

Nem hiszed el, miért fontos a delfinkaki az ökoszisztéma számára

Eszti_mav

Szomorú hírek: mindössze 8 példány maradhatott a világ legveszélyeztetettebb cetféléjéből

Marci