Image default

Többször rálőtt az udvaron lévő kutyára a zalakarosi állatkínzó

Vádat emelt az ügyészség egy zalakarosi állatkínzó ellen. Az 1970-ben született zalakarosi férfi 2020. november 05-én este Zalakaroson az Akácfa utcában sétált az 5. számú ingatlan felé, kezében a tulajdonát képező lőfegyvernek nem minősülő, 4,5 mm kaliberű, Slavia 630 típusú légpuskát tartva.

Amikor odaért, és az udvarban szabadon tartott, 3 éves, Bagira nevű, staffordshire terrier keverék szuka kutya megugatta, ezért a férfi többször rálőtt. Az egyik lövés a kutya mellkasát találta el, a lövedék az állat testébe hatolt, s a mellkas izomzatába a jobb oldalon a szegycsont-borda találkozásánál, mélyen (4-8 cm) az izomzatba fúródva állt meg.

A kutyát orvoshoz vitték, de az állatorvos a lövedéket nem távolította el, mert annak nagyobb volt a műtéti kockázata, mint annak, hogy a lövedék betokosodik, és nem okoz további gondot.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a napokban – tudatta a delzalapress.hu-t dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

magyarallatvedelem.hu
(Fotó: Pixabay)

KAPCSOLÓDÓ

Halálra marta a család kutyája az újszülött babát

magyarallatvedo

Vörösbegy próbálhatta ki először az ország legkülönlegesebb madáretetőjét – VIDEÓ

Marci

A büntetés-végrehajtás munkatársai mentették meg a rétihéja-fióka életét

Marci