Image default

Újabb ovis akció: ezúttal a Szolnok megyei menhelynek segítettek a kicsik

A zagyvarékasi Égszínkék óvoda ezzel az akcióval, melyet az állatok világnapjához kapcsolódva hirdetett meg, a Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítványt támogatta – szúrta ki a szoljon.hu. Az önkéntes szervezet mint menhely működik, és kizárólag az adományoknak köszönhetően tartja fenn magát. A kutyák és macskák mellett azonban segítettek már gólyáknak, baglyoknak, fecskéknek is.

 Fontosnak érezzük, hogy a környezetvédelemre, az állatok és növények szeretetére neveljük a gyerekeket, ezt pedig már óvodáskorban ajánlott elkezdeni

– hangsúlyozta Baloghné Lakatos Márta, az Égszínkék óvoda intézményvezetője.

A vezetőnő kiemelte, hogy igyekeznek felhívni a gyerekek figyelmét, hogy miként viszonyuljanak a környezetükben lévő állatokhoz, törődjenek velük. Ez jó alkalom volt arra, hogy a gyerekeknek elmondjuk, vannak nehéz sorsú állatok, melyek csak a jó szándékú emberek segítségére számíthatnak. Az otthonban ilyen állatokról gondoskodnak – mondta Baloghné Lakatos Márta.

– Tavaly már megpróbálkoztunk adománygyűjtéssel, ami eredményesnek volt mondható, ezért idén is meghirdettünk egy ilyen óvodai akciót. Ez még nagyobb sikerrel zárult, az elmúlt két hétben jelentős mennyiségű adományt kaptunk – tudatta az óvodavezető.

Konzerveket, jutalomfalatokat, száraztápot vittek be kutyáknak és macskáknak az ovisok és szüleik, de az óvoda dolgozói is, többek között takarókkal, törölközőkkel is gazdagították az állatmenhelyet. Az akció kapcsán vendégül látták Rusvai István kutyakiképzőt, aki magával vitte egyik tanít­ványát, a Molly nevű magyar vizslát. A gyerekek lelkesen figyelték, a fiatal állat miként hajtja végre a kapott vezényszavaknak megfelelő feladatokat, felszólításra ült, állt, feküdt, valamint apportírozott is. A bemutató végén pedig a kicsik testközelből is megismerkedhettek a kutyával.

– A gyerekek ösztönzésként emléklapot kaptak. Ezeket a kis okleveleket ugyanis a szülők büszkén tűzik ki a falra, hűtőre – árulta el az intézményvezető.

A hivatal munkatársai is csatlakoztak

Az adománygyűjtéshez a polgármester és az önkormányzati hivatal munkatársai is csatlakoztak. Az ott dolgozók egy része állateledellel, mások pénzadománnyal járultak hozzá a kezdeményezés sikeréhez. A befolyt összegből többféle kutyaeledelt vásároltak.

Az adományokat Polónyi László polgármester vitte el az óvodába és adta át az intézményvezetőnek.

Szoljon – Magyar Állatvédelem

címlapkép: szoljon.hu