Image default

Újra természetes élőhelyükön a Thaiföldre csempészett orangutánok – VIDEÓ

A kihalás fenyegette szumátrai orangután két, Thaiföldre csempészett példányát szállították vissza csütörtökön légi úton természetes élőhelyükre, Indonéziába. A most négyéves két nőstényt, Ung Aing-ot és Natalee-t Malajzián keresztül próbálták becsempészni Thaiföldre 2017-ben, de a határon feltartóztatták a szállítmányt, a csempészeket elítélték.

Az orangutánokat egy Ratcsaburi tartományban lévő rezervátumból szállították Bangkokba, amelynek nemzetközi repülőterén ünnepélyes ceremóniával búcsúztatták őket. A koronavírusteszten is átesett állatokat banánnal és zöld almával lakatták jól indulás előtt.

A thaiföldi kormány közlése szerint 2006 óta ez volt a hatodik orangutánrepatriálási akció, és eddig összesen 71 kicsempészett orangutánt küldtek vissza Indonéziába.

Fotó: youtube.com

Thaiföldnek eltökélt szándéka megállítani a vadon élő fajokkal folytatott illegális kereskedelmet, és visszaküldeni az állatokat természetes élőhelyükre – jelentette ki a bangkoki kormány képviselője a ceremónián.

A gazdag élővilágú Indonézia számára hatalmas kihívást jelent a vadon élő fajok tiltott kereskedelme – ismerte el az indonéz nagykövetség ügyvivője.

A két, most visszaküldött orangutánt egy rehabilitációs központban szoktatják vissza a vadonhoz, mielőtt szabadon engedik őket természetes élőhelyükön, Szumátrán.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) 7500 körülire becsüli a megmaradt szumátrai orangutánok számát. A szigorúan védett állatokat azért fogdossák össze csempészek, hogy társállatként, turistalátványosságként, étkezési vagy feltételezett gyógyászati célra adják el őket.

élőbolygónk, fotó illusztráció

KAPCSOLÓDÓ

Orangutánkölyök született az Állatkertben

magyarallatvedo

Dermesztő videón látszik, hogy ejtett túszul egy kirándulót egy orángután

Eszti_mav

Elhunyt a Fővárosi Állatkert 29 éves borjúfókája

Marci