Image default

Gyönyörű vándorsólyom életét mentették meg a Sóstó Vadvédelmi Központban

Gyönyörű vándorsólyom életét mentették meg a Sóstó Vadvédelmi Központban! 

A világ legyorsabb állatán segíteni mindig különleges dolog – kezdi bejegyzésében a Sóstó Vadvédelmi Központ. Mint írták, a hét eleji viharokban az Etyeki-dombságban fészkelő vándorsólyom (Falco peregrinus) család egyik fiatal egyede bajba került, nagyon legyengült állapotban találták meg a földön gubbasztva.

A fiatalok most tanulnak repülni és a viharban egyikük elsodródhatott, szülei nem találták meg, nem tudtak táplálékot vinni számára, hogy legyen ereje visszaszállni a testvéreihez – tették hozzá.

Klébert Antal a Duna-Ipoly Nemzeti Park ( DINPI ) természetvédelmi őre azonnal berobogott vele hozzájuk. Szerencsére az állatnak egyéb baja nem volt, így rögvest egy felerősítö kezelést kapott és ami a legfontosabb: táplálkékot. Először nem akart enni, de aztán megnyugodott és jó étvággyal bekebelezte a számára feldolgozott eleséget.

Tegnap délután már nagyon vitális volt és izgatott, tehát tudtuk, hogy minden rendben van és hazatérhet – jegyezték meg a Központ munkatársai. Gyors egyeztetés után a megtalálás helyszínére érkeztek vele, ahol először egy alapos terepszemle következett.

A csodás nyári időben a családot a helyszínen találták, miközben az öregek éppen a repülést gyakorolták a fiatalokkal. Nem volt mire várni, ez volt a legalkalmasabb pillanat és lendületet adva számára elengedték a szépséges sólymukat, ki egyből tudta hova kell repülni – osztották meg örömmel.

Felszállt a többiek közé és hangosan üdvözölték egymást a viszontlátás örömére. Néhány perccel később már együtt feküdtek rá a könnyed, hársillatú áramlatokra.

Ezek miatt a csodálatos pillanatokért dolgozunk mindennap elhivatottan, mégha számtalan kudarc és nehézség is ér bennünket.

– jegyezték meg boldogan.

Te is támogathatod a mentést

Ha Te is szeretnéd támogatni a Vadvédelmi Központ erőfeszítéseit, az alábbi módon teheted meg:

Sóstó Vadvédelmi Központ
📲: +36-70-526-2793
📧: vadvedelem@varosgondnoksag.hu
🏡: 8000 Székesfehérvár, Szárcsa utca 37.
Támogasd a természet- és állatvédelmi törekvéseinket!
Sóstó Természetvédelmi Alapítvány 🐾
Raiffeisen Bank Zrt.
Számlaszám: 12001008 – 01868437 – 00100004
IBAN: HU 46 12001008 – 01868437 – 00100004
(Forrás: Sóstó Vadvédelmi Központ, Fotó: Horváth Csaba, Csete Gábor)

KAPCSOLÓDÓ

“Csőrkorrekcióval” szerencsésen megúszta a színpompás gyurgyalag az ablakkal való találkozást!

Erik

Elárvult, apró gyöngybaglyokat mentett meg a Sóstó Vadvédelmi Központ

Erik

Pár grammos babasünik életéért küzd a Sóstó Vadvédelmi Központ!

Erik