Image default

Végignézte, ahogy széttépik a kiskutyát

A 14 éves fiú ügye a Mátészalkai Járásbíróságon folytatódik – írja a szon.hu.

A vádirat szerint a fiatal fiú az elmúlt év októberében az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei községben délután az utcán sétált két kisebb testvérével, amikor meglátott egy kölyökkutyát. A fiú minden ok nélkül belerúgott a kutyába, és az bebújt egy ott parkoló gépkocsi alá.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A vádlott azonban kihúzta az ebet a jármű alól, majd bedobta egy családi ház udvarára, ahol egy-egy nagy testű rottweiler, illetve bordói dog fajtájú kutya széttépte a kiskutyát. Mindezt a vádlott testvéreivel az utcáról végignézte [/perfectpullquote]

– tájékoztatott dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője.

Két év javítóintézet

Az ügyészségi szóvivő a 14 éves fiúval kapcsolatban egy másik esetről is szólt.

Az elmúlt nyáron az egyik ruházati boltból egy farmernadrágot akart a vádlott ellopni úgy, hogy az áruvédelmi eszközt kitépte belőle, azonban az eladók ezt észrevették, és értesítették a rendőrséget. A nadrág a szövetanyag sérülése miatt eladhatatlanná vált. Egy további lopás is terheli még az ügyészség szerint a vádlottat, ugyanis az egyik udvarról két tyúkot lopott el, sőt az ablakot kifeszítve bement a családi ház előszobájába, ahonnan egy karórát vett magához.

Az ügyészség állatkínzás bűntettével és 2 rendbeli lopás vétségével vádolja a vádlottat, akivel szemben egyébként már folyik a bíróságon lopások miatt eljárás.

Dr. Szilágyi Lászlótól megtudtuk, a fiatalkorúak ügyésze azt indítványozta, hogy az ügyeket egyesítsék, és a bíróság 2 év javítóintézeti nevelést szabjon ki vele szemben, amennyiben beismerő vallomást tesz és nem kéri a tárgyalás megtartását. Az eljárás a Mátészalkai Járásbíróságon folytatódik.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Miért kell az ilyen esetekkel mindenképpen foglalkozni? Az állatkínzás lehet következmény és előzmény is, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy az állatokkal kapcsolatos rossz bánásmód és az erőszakos bűncselekmények között egyértelmű összefüggés lelhető fel. Ennek kapcsán egy hónapja számoltunk be a “Kiből lesz állatkínzó?” című állatvédelmi szemináriumról, melyet az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja szervezett.[/perfectpullquote]

szon.hu nyomán magyarallatvedelem.hu, fotó: illusztráció / shutterstock

KAPCSOLÓDÓ

Állatkínzás és orvvadászat – Ismét csak felfüggesztettet ért

Eszti_mav

Életében először futkározik felszabadultan Angus, aki korábbi bántalmazások miatt megvakult

Marci

Gondosan becsomagolva, zacskó legumizva – esélyük sem lett volna az apró cicáknak

Viki