Image default

10 év után talált haza az eltűnt macska: gazdái már régen feladták a reményt

Forbes 10 évvel az eltűnése után újra találkozhatott a gazdáival. Neil és Lucy Henderson kimondhatatlanul boldogok voltak, hogy viszontláthatják kedvencüket – írja a Twice.

A 12 éves Forbes névre hallgató cicát az állatvédők találták meg nemrég Aberdeenben, 10 évvel azután, hogy eltűnt. A macska csontsovány volt, és amikor megvizsgálták, megtalálták a microchippjét, és sikerült felvenniük a kapcsolatot a gazdáival, akik elmondták, hogy az állat még 2011 márciusában tűnt el.

Forbes most visszatérhetett szerető gazdáihoz, akik már feladták a reményt, hogy valaha viszontláthatják. Neil és Lucy Hendersont megviselte kedvencük elvesztése, és annak idején hónapokon át keresték az állatot, de körülbelül 8-9 hónap után végül feladták a reményt, és 3 évvel később Edinburghba költöztek.

Forbes-t mindössze néhány kilométerre találták meg attól a helytől, ahol eredetileg eltűnt. A cica most próbál újra beilleszkedni a család életébe, és ismerkedik új otthonával.

Fotó: Scottish SPCA

„Amikor Forbes 2011 márciusában eltűnt, teljesen kétségbeestünk. Egész kiskora óta velünk volt, és különleges kötelék alakult ki közöttünk.” – mondta Neil. „Olyan egyedi és barátságos karakter volt, egyszerűen imádtuk őt.”

„A barátunk posztereket készített a képével, és házról házra jártunk a környéken. Megkértük az embereket, hogy ellenőrizzék a garázsokat és fészereket, mert azt gondoltuk, hogy valószínűleg csak beszorult valahová. De 8-9 hónap után arra a szomorú következtetésre jutottunk, hogy megtörtént a legrosszabb, amitől tartottunk.” – mesélte a pár.

Amikor Forbes előkerült, Lucy felhívta telefonon Neil-t, aki éppen vezetett, és megkérte, hogy húzódjon le az út szélére, mielőtt közölte volna vele a jó hírt. Neil azt mondta, azonnal megfordult, és hazament, mert eluralkodtak rajta az érzések, másnap pedig Aberdeenbe utazott, hogy hazavigye kedvencüket új otthonukba.

Fotó: Scottish SPCA

„Forbes adott nekem egy nagy ölelést, ezért reménykedem benne, hogy emlékszik ránk.” – mondta Neil. A jelek szerint a cica úgy viselkedik, mintha soha nem is lett volna távol gazdáitól, most is ugyanazok a szokásai, mint régen – például, amikor Neil késő éjszaka videójátékokkal játszik, ugyanúgy bemegy a szobába, és nyávog, mint régen.

„Most fokozatosan mutatjuk be őt a két kutyánknak és macskánknak. Egyelőre bent lakik a házban, amíg hozzászokik mindenhez, és a többi állat megszokja az illatát, ő pedig az övéket. Minden nap felfedez egy újabb szobát. Nem gondoltuk volna, hogy viszontláthatjuk. Olyan, mintha most újra megnyílt volna előttünk egy már lezárt fejezet. Ez egy igazi valóra vált álom.” – mondja Neil.

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Nevet keresnek egy hatvani csacsinak

magyarallatvedo

Remekel állatvédelemben a legújabb generáció: gyerekek mentették meg a törpedenevért

Marci

Tizenhat év után tért haza a delfin

magyarallatvedo